kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jim Al-Khalili

İran'da İslami kök hücre merkezi

Guardian: Batı hâlâ kök hücrede "Tanrı'nın işine karışılıyor" kavgası yaparken İslam ülkesi İran bu konuda çok ileride. İslam, fetus araştırmalarında 120 günden öncesine izin veriyor. Batı ders almalı..
Irak asıllı İngiliz fizik profesörü Jim Al-Khalili İran'ın başkenti Tahran'da kök hücre araştırmalarının yapıldığı en büyük merkez Royan Enstitüsü'ye girdi. İngiliz Guardian gazetesine izlenimlerini şöyle anlattı: Batılı bilim adamları hâlâ kök hücre tartışmalarında 'Tanrı'nın işine karşılıyor' gibi etik konularla uğraşıyor. İslam dünyası bu konuda çok daha ileri gitti.

AMBARGOYA RAĞMEN
İranlı araştırmacılar uluslararası seyahat ambargolarından dolayı birçok konferansa katılamamalarına rağmen genetikte en üst düzeydeler. Yaşadığım ülke İngiltere'de kök hücre çalışmaları Katolik çevreler tarafından engellenirken İran'da yaklaşım çok farklı. Dini komite İslam öğretisine göre de embriyonun tam insan sayılabilmesi için ruhundan ayrılamayacağı düşünülen limit olan 120 gün kuralına bakıyor. 120 günden önceki evrede çalışma yapılarak dini doktrinler aşılıyor. İslamda batının hoşlanmadıkları dışında da şeyler var. Batı ders almalı."
Haberin fotoğrafları