kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seri cinayet "turizmi"

Yeni Haber
Endonezya'da seri cinayetlerle ülkenin gündemine oturan küçük bir köy, yerli turistlerin akınına uğruyor.Doğu Cava'ya bağlı Jombang'a 26 kilometre uzaklıktaki Jatiwates köyünde 11 kadın ve erkeğin öldürülmesinin ardından İdam Henyanşah (30) adlı bir kişi tutuklanmıştı. Polis, zanlının önce suçunu itiraf ettiğini, ardından reddettiğini söyledi.

Arkadaşlarının Ryan olarak tanıdığı Henyanşah, polisin cesetlerden birinin kimliğini tanımlamasının ardından geçen ay ortasında tutuklanmıştı.

Seri cinayetler haberi, haftalarca gazetelerin ön sayfalarında yer aldı.Polisin cesetleri gömüldükleri yerlerden çıkarma ve zanlının öldürülen kişilerin gömüldüğü yerleri gösterme işlemini yerinde izlemek isteyen yüzlerce kişi, Jatiwates köyüne akın etti. Cesetlerin çoğu zanlının evinin avlusunda ortaya çıktı.

Köye Jombang'dan gelen yerli turist Warsiti, durumu kendi gözleriyle görmek için komşularıyla birlikte bir otobüse binerek geldiklerini söyledi.

Bir grup kadın da "Ryan'ın hayalet evini görmek için" aralarında para toplayıp bir minibüs kiralayarak yakınlardaki Mojokerto'dan geldiklerini anlattı.

Köyden 60 kilometre uzaklıkta yaşayan Jody Sumarso adlı bir "turist" de yerel radyoda olayı duyduğunu, karısı ve 8 aylık bebeği ile motosikletine binerek geldiklerini belirterek, "Korkmuyoruz" dedi.Bu hafta başında polis, ağır koku altında avludan cesetleri ve insan kemiklerini çıkarırken, evin etrafında toplanan yüzlerce meraklı kişi bir yandan bir şeyler atıştırırken, bir yandan çalışmaları izlemişti.Seri katil olmakla suçlanan Ryan'ın evi ziyaretçi akınına uğrarken, köylüler bu ilgiyi nakde çevirmek üzere evin yakınındaki bir pirinç tarlasına alelacele bir dükkan kurup, yiyecek ve balon gibi şeyler satmaya başladı.

Diğerleri de bahçe ve avlularını turistlerin motosiklet ya da otomobilleri için kullanabileceği otopark olarak kiralamaya başladı.