kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

14 ayda 42 ülke gezdi

Yeni Haber
14 ayda 42 ülke gezip garip dans stiliyle video paylaşım sitesi Youtube'da en çok izlenenler arasına giren Matt Harding'in klipini, 25 milyondan fazla kişi izledi. 2003 yılından işinden ayrılarak dünyayı dolaşan Harding'e, Vietnam'da yol arkadaşı tarafından, "Neden öyle boş boş duruyorsun. O tuhaf dansını yap da kaydedeyim" demesiyle başlayan yolculuk, genç gezgini dünya çapında meşhur etti. Klipi internetten fark eden Stride Gum'ın (Stride sakızları) Harding'e iş teklif etti. Stride'ın teklifi ile yaptığı klipi izlenme rekorları kıran kliplerini "Matt hangi cehennemde?" (Where the Hell is Matt?) adıyla video paylaşım sitesi Youtube'da bulmak mümkün.

Antartika'dan Büyük Sahra Çölü'ne kadar pek çok yerde dans eden Harding'i, taklit eden videolar bile 100 binlerce insan tarafından izleniyor. Bugüne kadar 60 binin üzerinde yorum alan kliplerde 31 yaşındaki Connecticut'lı gençle birlikte dans etmek isteyen binlerce insan var.

İnternet sitesinde yolculuğuna dair detaylara yer veren Matt Harding'in dans ettiği yerlerin arasında Türkiye de var. İstanbul Ortaköy'de Efelerle birlikte dans eden genç gezgin, ilginç dansını Efes'te de yapıyor. İlk başlarda tek başına dans eden Harding'in ünü yayıldıkça, etrafını birlikte dans etmek isteyen insanlarla doluyor. ABD'deki birçok televizyon programına konuk olan bilgisayar oyunu tasarımcısı Harding, "19 yaşından 26 yaşına kadar; günde 12 saat bilgisayar başındaydım ve gittikçe kilo alıyordum. İşimi bıraktım ve birikimim olan parayla gezmeye başladım" diyerek hikayesinin başlangıcını anlatıyor.

Gezmekten daha çok, bu işe karar vermenin zor olduğu belirten Matt Harding, dünyanın çok tehlikeli olduğunu söyleyenlere inanmamak gerektiğini düşünüyor. "Dünyayı gezmek hala güvenli ve ucuz" diyen Harding, üniversiteye gitmediğini DE katıldığı TV programlarında dile getirdi.

En çok sevdiği klipin Rwanda'nın Mulindi şehrinde zenci çocuklarla birlikte yaptığı dans olduğunu söyleyen Matt Harding, ilginç bir tespitte de bulunuyor. Harding, "Asya'yı gezip dolaşmak, evde yani ABD'de kalıp yaşamaktan daha ucuz. Araba sigortası, gaz ve elektrik derken burada kalmak çok daha masraflı bir iş'' diyor.

CİHAN