kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton'ın başkanlık şansı hala yüksek

Yeni Haber
ABD başkanlık yarışındaki yeni gündem, iki adayın kimi başkan yardımcısı seçeceği. Demokrat Parti'de, son günlerde Virginia Valisi Tim Kaine'in adı öne çıkamasına rağmen New Jersey valisi Jon Corzine, Hillary Clinton'ın ikinci başkanlık için aday olması gerektiğini söyledi.

MSNBC televizyonunda sabah programına katılan vali Corzine, Clinton için, güçlü bir başkan yardımcısı olacağını söyledi. "Hillary Clinton başkan olabilir mi ?" yönündeki bir soruya da "Kesinlikle" diye cevap veren Vali, Delaware Senatörü Joe Biden'de iyi bir başkan yardımcısı olarak gördüğünü dile getirdi. Vali Corzine, Clinton kampanyasını destekleyen ilk vali olmuştu.

Öte yandan Demokrat Partideki parti içi yarışta Barack Obama'nın rakibi olan Hillary Clinton, Ağustos ayı sonunda Denver'da yapılacak parti kongresinde konuşma yapacak. Clinton'un, Amerika'da kadınlara oy hakkının verilmesinin 88'nci yıldönümü olan 26 Ağustos günü akşamı konuşacağı belirtildi.Clinton'a, kürsüde partili tüm kadın senatörler de eşlik edecek. Clinton'ın yardımcıları programı doğrularken, "Kongrede salı akşamı, Hillary Clinton'ın akşamı olacak" yorumunda bulundu. 26 Ağustos 1920 tarihinde Anayasa'da yapılan 19'ncu Tashih ile kadınlara oy verme hakkı tanınmıştı.

CİHAN