kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis tatile girdi

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasında kararını vermesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi de dün yoğun bir mesainin ardından tatile girdi. Temmuz ayı boyunca fazla mesai yapan Meclis'in 2. yasama yılında çıkardığı son yasa, Elektronik Haberleşme Kanunu oldu. İki ay boyunca tatil yapacak olan milletvekillerinin ilk buluşma tarihi olan 1 Ekim ise Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe denk geliyor.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği "kapatmama" kararının ardından dün Meclis de tatile girmek için fazla mesai yaptı. AKP'nin öncelikli olarak belirlediği tasarı ve teklifler konusunda muhalefetle uzlaşma sağlaması ise bir günde 7 tasarı ve teklifin yasalaşmasını sağladı. Dün saat 13.00'de mesaisine başlayan Meclis Genel Kurulu, gece saat 01.30'e kadar neredeyse aralıksız çalıştı. Meclis Genel Kurulu'nda gün boyu SSK ve Bağ-Kur prim affında 20 günlük süre uzatımını öngören teklif, TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeleri ve Başkanını Başbakan'ın belirlemesini öngören TÜBİTAK Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı, Kayseri'de Melikşah Üniversitesi Kurulması'nı öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin tasarı, AKP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı'nın Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu ile Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören teklifi, AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın kamu kurumları arasında borçlarla ilgili teklifi, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ile Elektronik Haberleşme Kanunu tasarısı yasalaştırıldı.

Bir günde 7 tasarı ve teklifi kanunlaştırarak önemli bir rekora imza atan Meclis'in 2. yasama yılında çıkardığı son kanun da Elektronik Haberleşme Kanunu oldu.

13 SAATLİK YOĞUN MESAİ

13 saat süren yoğun mesainin ardından iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, milletvekillerine teşekkür etti ve iyi tatiller diledi. Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri 2. yasama yılının son gününde yine eleştiri oklarını iktidara yönelterek, iktidarı Meclis içtüzüğünü ihlal etmekle suçladılar.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bir yasama yılının bu şekilde sonuçlanmasının hoş olmadığını belirterek, "Ben yine de Parlamentonun kendi üstüne düşen görevi, hükümetin bütün aksaklıklarına rağmen onuruyla giderdiği kanısındayım" dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, kanunların çıkarılması konusunda uyulması gereken kurallara AKP'nin uymadığını belirtti. Grup Başkanvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından da TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, gündemde bulunan konuları görüşmek üzere 1 Ekim 2008 Çarşamba günü toplanmak üzere birleşimi kapattı. 1 Ekim ise Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe denk geliyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ SON GÜN GENEL KURULDAYDI

Meclis'in 2. yasama yılının son mesai gününde, Başbakan Erdoğan da Meclis'teydi. Erdoğan çalışmaların sonuna kadar Meclis'te kalırken, Genel Kurul çalışmalarına katılan bir başka lider de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Başbakan Erdoğan, Meclis'in tatile girmesinin ardından milletvekilleriyle tokalaştı.

(ANKA)