kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyarbakırspor zor günler geçiriyor

Yeni Haber
Türkiye Futbol Federasyonu, FİFA'nın eski futbolcusu Borislav Mikiç'in tranfer ücretini ödemeyen Diyarbakırspor hakkında aldığı 6 puanının silinmesi kararını uyguladı. ..
2008 - 2009 sezonunda Bank Asya 1. Ligi'ne eksi 6 puanla başlayacak Diyarbakırspor, cezayı 20 gün içinde ödememesi halinde bir alt kümeye düşürülecek. Maddi sıkıntılar nedeniyle transfer çalışmalarını bile tamamlayamayan Diyarbakırspor, Diyarbakırlı işadamlarından destek bekliyor.

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Adnan Öktüren, eski futbolcuları Mikiç'in transfer ücretini ödemedikleri gerekçesiyle FIFA'nın, Diyarbakırspor'un 6 puanının silinmesine ilişkin verdiği kararın kesinleştiğini, 220 bin Euro para cezasının 20 gün içinde ödenmemesi durumunda ise Diyarbakırspor'un bir alt kümeye düşürüleceğini söyledi.

Öktüren, Diyarbakırspor'un 40 yılın en kara günlerini yaşadığını belirterek, ''Bunun sorumlularını, Diyarbakırspor'u bu duruma düşürenleri Diyarbakır halkına şikayet ediyorum. Konunun çözümü için başta Diyarbakırlı bakanımızı, vali, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarını konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü ikinci bir Diyarbakırspor yok. 2005-2006 sezonunda dönemin yöneticilerinin ödemedikleri transfer ücreti yüzünden kulüp bu duruma düştü." dedi.

Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakırspor'a 300 bin YTL maddi destek sağladı. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Yeşil - kırmızılı takımının 189 bin Euro'luk borcunun ödenmesi için TOBB ailesi olarak kulübe 300 bin YTL maddi destekte bulunacaklarını söyledi.

Akyıl, Diyarbakırlı olarak yaşanan bu tablo karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, ''Diyarbakır halkı için her zaman elimizden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceğiz. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Diyarbakırsporumuzun içerisinde bulunduğu durumu görüştük. Genel başkanımız da Diyarbakırspor'un içerisinde bulunduğu çıkmaza bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla 300 bin YTL destekte bulunacağını bizlere söyledi. Bir Diyarbakırlı olarak duyarlılığından dolayı genel başkanıma ve TOBB Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.