kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dans ekibi kuracaklarını söyleyen eğitmenler, "Sulukuleli çocuklar, açılışta hayran oldukları Hip-Hop'çı Ceza'yı görmek istiyor" diyor.

Travmadan sanata

Pervin METİN / SABAH
Yüzlerce çocuğa sanat eğitimi verecek gönüllüler, "Her sabah 'Evimiz yıkılacak mı' travması yaşıyorlar. Bu çalışma pozitif etki yapacak" dedi..
İstanbul'da Fatih Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde enkaz haline gelen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinden oluşan Sulukule'de şu sıralar çocuklar için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bir yıldan beri semtte okuma yazma bilmeyen 120 çocuğa gönüllü ders veren Bilgi Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi, 27 yaşındaki Dilek Turan'ın öncülüğünde "Sulukule Çocuk Atölyesi" kuruldu. Aralarında öğrenciden gazeteciye, psikologdan tiyatrocuya kadar birçok gönüllünün bulunduğu Sulukule Platformu'nun da desteğiyle 15 günde kurulan 25 metrekarelik küçük bir atölyede, yüzlerce çocuğa, resim, müzik, tiyatro gibi sanatın çeşitli dallarında eğitim de verilecek. Okuma-yazma kurslarının verileceği atölyenin kapıları 7-14 yaşındaki her çocuğa haftanın 7 günü açık olacak. Açılışı 31 Temmuz'da yapılacak atölyede, çalışmalar 1 Ağustos'tan itibaren başlayacak. Merkezin 400 YTL'lik kirasını ise İstanbul Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği karşılayacak.

OKULU DONDURDU
Bir yıl önce Sulukule'ye tez için gelen ve o günden beri platformda gönüllü çalışan Dilek Turan, okulunu da bir süreliğine dondurmak zorunda kaldığını söyledi ve "Yıkım nedeniyle çocuklar travma yaşıyordu. 15 çocukla başladım. Sonra 30'u buldu. Ardından 120'ye ulaştı" dedi.