kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
* Alman basını Obama'ya Berlin mitingi sonrası politikanın yıldızı anlamına gelen bu lakabı taktı.

Polit-star* Obama

ABD başkan adayı, daha senatör sıfatıyla yaptığı yurtdışı gezilerinde bile yüz binleri meydanlara topluyor, başkan gibi ağırlanıyor. Hollywood'da moda ikonu haline geldi..
ABD'de kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Barack Obama artık sıradan bir siyasi değil adeta bir politika starı olarak görülüyor. Önceki gün Almanya'nın başkenti Berlin'de 200 binden fazla Alman'ı meydanlara toplayan Obama yalnızca senatör sıfatına sahip olmasına rağmen adeta başkan gibiydi. Yurtdışı turuna başladığı 21 Temmuz'da ilk durağı Irak'ta başbakan Nuri El Maliki'ye 2010'da asker çekme sözü dahi verdi. Ardından geçtiği Ürdün'de krallara layık bir şekilde Ürdün Kralı tarafından karşılandı. İsrail'e "Kudüs başkentiniz olacak" dedi.

FOTOĞRAF İÇİN YARIŞ
Berlin ziyaretinde yüz binlerce Alman'ın sevgiye boğduğu Obama için Alman siyasiler "Avrupa ile ilişkilerde çağ açacak lider" yorumu yaptı. Almanya'da mağazalar üzerinde isminin basılı olduğu kadın külotlarını satışa çıkardı. Dün akşam Paris'de görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy "O benim dostum. Politika danışmanlarımın aksine Clinton'un değil onun başkan adayı seçileceğini düşünüyordum" dedi. İngiliz Times gazetesi bugün gideceği İngiltere'de hem muhalefet hem de iktidar partisi Obama'nın kendileriyle görüşmeye daha fazla vakit ayırması ve hatıra fotoğrafı için yarışa girdiğini yazdı. Dünyada milyonların sevgilisi haline gelen Obama'ya yöneltilen tek eleştiri ise ülkesindeki muhafazakârların "Neden Almanya'da ABD askeri üslerini dolaşmadı" şeklindeki tepkisi oldu.

* Alman basını Obama'ya Berlin mitingi sonrası politikanın yıldızı anlamına gelen bu lakabı taktı.
Haberin fotoğrafları