kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
M. Ali Talat - D. Hristofyas

Kıbrıs için tarih belirlendi: 3 Eylül

Birleşme yolunda Annan Planı'ndan beri ortaya atılan en kapsamlı çözüm önerisi için el sıkışıldı. Müzakerelerin ardından referanduma gidilecek..
Kıbrıs'ta adanın iki tarafındaki liderlerin BM öncülüğünde dün yaptığı görüşmeden müzakere tarihi çıktı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs lideri Dimitris Hristofyas'ın Lefkoşa'da yaptığı görüşmenin ardından 3 Eylül tarihinde Kıbrıs sorunu için kapsamlı çözüm müzakerelerine başlanacağı duyuruldu. BM Barış Gücü Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun'un basın mensuplarına okuduğu ortak bildiride "Son değerlendirmelerini yapan liderler BM Genel Sekreterimizin iyi niyet misyonu çerçevesinde 3 Eylül'de müzakarelere başlama kararı aldı" denildi.

EŞZAMANLI REFERANDUM
Müzakerelerin yanı sıra çevre, kültürel miras, kriz yönetimi ve suç ve cezai konularda 16 Ek tedbirde de anlaşıldı. İki taraf müzakerelerin sona ermesinin ardından Annan Planı'nda olduğu gibi eşzamanlı birleşme referanduma gidecek. Talat görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Rauf Denktaş birleşmeye karşıydı. Ben yanayım. Biz bölücülük değil Kıbrıs'ın birleşmesini istiyoruz" dedi.