kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müze Müdürü Mevlüt Üyümez Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay

Zeus'u 'deyyus' yaptı Bakan'dan fırça yedi

Ahmet SARLIK - SABAH
Bakan Ertuğrul Günay, "Deyyus lafı Zeus'tan geliyor" diyen Afyon Müze Müdürü'ne sert çıktı: Yanlışsa, vebalini ödersiniz..
Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müdürü ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında, "deyyus" gerginliği... Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün gittiği Afyonkarahisar'da Arkeoloji Müzesi'nde incelemelerde bulundu ve müze depolarını da açtırarak tarihi eserlere gereken önemin verilip verilmediğini kontrol etti. Müze Müdürü Mevlüt Üyümez rehberliğinde müzeyi gezen Bakan Günay, Arkeoloji Müzesi'nin birçok müzeden iyi durumda olduğunu dile getirdi.

'BİLİMSEL DAYANAĞI YOK'
Bu arada Antik Yunan tanrısı Zeus heykelinin önüne gelindiği sırada Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, halk arasında kullanılan "deyyus" kelimesinin Zeus'un adından türediğini söyleyince Bakan adeta küplere bindi. Günay tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bu tür sözleri söylerken iyi araştırmalısınız. Etimolojik olarak kelime incelenip söylediğiniz yönde bir değişim olmadığı görülürse bunun vebalini ödemek zorunda kalırsınız. Ankara'ya gidince bunu araştıracağım." Uşak Valisi Haluk İmga ile AKP milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca ve Zekeriya Aslan'ın da tanık olduğu Bakan'ın bu tepkisi karşısında şaşkınlık yaşayan Müze Müdürü Üyümez, sessiz kalmayı tercih etti.
Haberin fotoğrafları