kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
J. M. Barroso

"Yolsuzluk cezası Türkiye'ye de uyarı"

Guardian AB'nin yolsuzluklara engel olmadığı için Bulgaristan'a yardımı kesmesinin Türkiye'ye reformları hızlandırması yolunda bir uyarı olduğu yorumunu yaptı..
AB'nin en fakir üyesi Bulgaristan'a 'yolsuzlukla mücadele etmiyor' diyerek 500 milyonluk yardım paketini durdurması, aynı zamanda Romanya'ya da sert uyarı vermesinin ucu aday ülke Türkiye'ye de değecek. İngiliz Guardian gazetesi yazarı David Gow konuyla ilgili makalesinde AB'nin şimdiye kadar üye bir ülkeye karşı attığı en sert nitelikteki bu adımın aday ülkeler Türkiye, Hırvatistan ve Sırbistan'a da bir uyarı niteliği taşıdığını yazdı. Siyasi gözlemcilerin görüşlerine dayandırdığı yorumunda "Bu adım aday ülkelere de ceza sistemleri ve yolsuzlukla mücadele edecek reform paketlerini hazırlamaları açısından açık bir sinyaldir" dedi.

'ORGANİZE SUÇLARI DURDUR'
Makalede yolsuzlukla mücadeleye karşı kampanya yürüten Uluslararası Şeffafllık Örgütü'nden kararın ardından yapılan "Bulgaristan ve Romanya'da, devlet dairelerinde yolsuzluğa engel olunmadı. AB'ye 14 milyon Euro'luk yardımın akıbeti konusunda açıklama yapılamaması kararda etkili oldu. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso "Romanya ve Bulgaristan bir an önce organize suç çetelerini de etkisiz hale getirmeli" diyerek uyarıda bulundu.