kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Soldan sağa: Yusuf Şimşek, İsmail Hakkı Altun (Ofton İnşaat), Yaşar Aşçıoğlu, Kemal Şener (Meydanbey İnşaat), Orhan Akçay (Omak İnşaat) ihale sonrası mutluydu.

'Likör'ü Aşçıoğlu kaptı kamunun geliri % 50 arttı

Likör Fabrikası ihalesini, Emlak Konut'a 415.7 milyon YTL'lik pay öneren Aşçıoğlu kazandı. Kamu böylece ilk iki ihaleye göre yüzde 50 fazla kazandı..
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından açılan Likör Fabrikası arsası için ihaleyi Aşçıoğlu İnşaat kazandı. Kiler Grubu'yla yarışan Aşçıoğlu İnşaat'ın başı çektiği ortak girişim grubu, 831.5 milyon YTL'lik satış toplam geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 50 bir başka deyişle 415 milyon 750 bin YTL'lik pay önerdi. Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası daha önce sırasıyla 275 milyon ve 295.7 milyon YTL'lik muhammen bedelle ihaleye çıkıldı. Her iki ihaleye de sadece Kiler Grubu teklif verdi. İhaleleri iptal eden TOKİ ve Emlak Konut gelir paylaşım modeline döndü. Üçüncü kez yapılan ihalenin ilk etabı 14 Temmuzda yapıldı ve Kiler ve Aşçıoğlu karşı karşıya geldi. Aşçıoğlu, ilk etaptan sonra dün yapılan ikinci etapta da Emlak Konut'a en yüksek geliri teklif etti. Üç sözlü teklif ve yazılı son tekliften oluşan dünkü etapta Kiler Grup'nun Biskon İnşaat ve KLR İnşaat ile kurduğu ortak girişim grubu, 1 milyar YTL satış toplam geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 33.3'lük pay bir başka deyişle 333 milyon YTL'lik gelir tahhüdünde bulundu. Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat- Omak İnşaat Ortak Girişimi ise 831.5 milyon YTL'lik satış geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 50 pay önerdi. Emlak Konut'a 415 milyon 750 bin YTL pay veren Aşçıoğlu böylece ihaleyi kazanmış oldu. Bu teklif, aslında ilk iki ihalede 275 ve 295.7 milyon değer biçen Emlak Konut'un cebine fazladan en az 120 milyon YTL girmesini sağlayacak. Bir başka deyişle Emlak Konut yüzde 50 daha fazla kazanacak. İhale sonrası açıklama yapan Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, hafriyat çalışmalarına da Mayıs 2009'da başlayacaklarını söyledi. Aşçıoğlu, "Burada konut, ofis ve elektronik çarşıdan oluşacak bir proje yapacağız. Projenin adı, diğerleri gibi Selenium olacak. 200 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılacak proje ile bizim projemizin bir sinerji yaratacağını düşünüyorum. Böylece bizim Emlak Konut'a ödeyeceğimiz pay da artacak" dedi.
Haberin fotoğrafları