kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2020 rüyası

ALİ ERDOĞAN
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu: "Nihai hedefimiz 2020 Olimpiyatları'nı İstanbul'da düzenlemektir. Devlet olarak her türlü desteği vereceğiz. Amacımız spor ülkesi olmak"..
2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek olan sporcu, teknik ekip ve yöneticiler, dün Ankara Sheraton Otel'de basına tanıtıldı. Basın toplantısında yaptığı konuşmada, Pekin'de 2004'ten daha başarılı olacağımıza inandığını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Olimpiyat kültürünü gündemimizde tutmalıyız. Bizim nihai hedefimiz cumhuriyetimizin 100. yılına giderken, 2020 Olimpiyatları'nı İstanbul'da düzenlemektir. Bu konuda devlet olarak gerekli desteği vereceğiz. Mutlu sona ulaşacak genç nüfusa, yetişmiş sporcu ve spor adamı gücüne sahibiz. Amacımız spor ülkesi olmak" dedi.

"TÜRK'Ü GÖSTERECEKLER"
Pekin Olimpiyatları'nda ter dökecek sporcularımız hakkında da konuşan Başesgioğlu, "Ülkemizi 68 tane evladımız temsil edecek. Bu çocuklar hem saha içinde hem de saha dışında, bir Türk evladının nasıl davranması gerektiğini tüm dünyaya gösterecektir" diye konuştu. Murat Başesgioğlu ayrıca, "Yetenekleri tespit edilen bin sporcumuzu, tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmak üzere 2012 Olimpiyatları'na hazırlamak için yasa çıkardık. Bu yasaya göre Olimpiyatlar'da derece alanlar 'Devlet Sporcusu' olacak ve maaşa bağlanacak" ifadesini kullandı. l