kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni Popescu geldi

YAŞAR YALÇIN / SÜLEYMAN GÜLTEKİN
Galatasaray'ın dün 4 yıllık imza attırdığı Fernando Meira, 4 yıl sarı-kırmızılı formayı giyerek; ön libero ve stoper mevkilerinde başarıyla oynayan Popescu'yu anımsatıyor..
Galatasaray, VfB Stuttgart'ta oynayan Fernando Meira'nın transferini dün resmen bitirdi. Öğleden sonra Galatasaray'ın kamp yaptığı otele gelen Meira, uzun süren görüşmelerden sonra 4 yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık 1 milyon 750 bin euro ücret alacak olan Meira'nın kulübüne ise 4 milyon euro bonservis bedeli ödeneceği bildirildi. Yeni formasını giyip basın mensuplarının karşısına geçen Meira, "Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum" dedi. Galatasaray'a gelmeden önce Lincoln ile herhangi bir görüşme yapmadığını söyleyen Meira, "Galatasaray'ın üst düzey bir takım olduğunu zaten biliyorum. Adnan Sezgin'in bana gösterdiği proje çok önemliydi. Bu projenin bir parçası olmak için verilen fırsat nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAŞIRTAN BENZERLİK
Meira, takım içinde savunmadaki rekabetle ilgili bir soruyu da, "Kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun ismi olan değil iyi olan oynar. Hedefim üst düzey bir kulüpte 4-5 yıllık kontrat yapmaktı. Yeni hedefim Galatasaray'da şampiyonluğa ulaşmak ve Portekiz milli formasıyla 2010 Dünya Kupası'nda oynamak" diye cevapladı. Öte yandan Meira'nın gelişi Galatasaray'ın efsane oyuncusu Popescu'yu hatırlattı. Meira gibi 30 yaşında Galatasaray'a gelen Rumen yıldız, Meira'nın da oynadığı mevkiler olan stoper ve ön liberoda 4 yıl başarıyla oynamıştı. Meira da Popescu gibi geriden iyi oyun kuran bir isim.