kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP, DDK'nın denetiminden endişeli

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nun, aralarında TOBB ve ATO'nun da bulunduğu bazı meslek örgütlerinin hesaplarıyla ilgili denetim başlatmasını 'kuşku ve endişeyle' izlediklerini bildirdi.

TBMM'de gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Devlet Denetleme Kurulu meslek örgütlerinin hesaplarına dönük bir inceleme başlattı.

Bunların içinde TOBB ve ATO da var. ATO Başkanı tutuklandığında kendi kasasında 2.5 milyon Euro para çıktı. Hesapların incelenmesiyle, para çıkma olayı değerlendirildiğinde, bu incelemenin Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi olabilir mi ?" şeklindeki sorusuna cevap verdi.

"Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun siyasi içerikli bir denetleme yapmasını doğru bulmuyoruz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın belli konularda bilgi isteyebileceğini, bu çerçevede bir rapor hazırlanabileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, tarafsız devlet adamlığından ziyade, AK Parti'ye dönük bir politikacı kimliği sergilediğini savunan Kılıçdaroğlu, "O yüzden biz yapılan bu tür denetimleri kuşkuyla ve endişeyle izliyoruz" dedi.

CİHAN