kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Baykal'a akıl ihsan eyle ya rabbi" duasına tepki

Yeni Haber
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı bir yemekte "Baykal'a akıl fikir ihsan eyle ya rabbi" duasına tepki gösterdi.

Duayı yapan kişinin belediyesi kapatılan Darende Yenice Belde Belediye Başkanı olduğunu kaydeden Aslanoğlu, "Belediye başkanı "Allah benim belediyemi kapatanları ıslah etsin' diye dua etsin" dedi.

Malatya'da kayısı festivalinin ardından verilen ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malatya milletvekillerinin de katıldığı bir yemekte, bir belde belediye başkanının yemek sırasında "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da bir akıl fikir ihsan eyle ya Rabbi" diye dua etmesi siyasette "dua' tartışmasına yol açtı.

Belde belediye başkanı'nın Baykal'a yönelik duasını ANKA'ya değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yemeğin kayısı festivali nedeniyle verildiğini, kendisinin ise Ankara'da olduğu için katılmadığını belirterek tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

"Bu resmi bir yemek. Yemeğin sonunda belde belediye başkanı dua ediyor. Bu kişi belediyesi kapatılan bir belediye başkanı. Belediye başkanı belediyesinin kapatılmaması için dua etsin, belediyesini kurtarsın. Oraya gelen insanlara "benim belediyemi niye kapatıyorsunuz' diye hesap sorsun önce. Benim genel başkanıma kimse böyle beddua edemez, edilmesini de kimse hazmedemez. Kendisi kapatılan Darende ilçesinin Yenice beldesi belediye başkanı. Otursun "Allah benim belediyemi kapatanları ıslah etsin' diye dua etsin."

(ANKA)