kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Bağdat'a gidiyor

Duygu GÜVENÇ
Başbakan Erdoğan'ın ardından Cumhurbaşkanı Gül de Bağdat'a gitmeye hazırlanıyor. Gül'ün Talabani'yi sonbaharda ziyaret etmesi bekleniyor..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sonbaharda Bağdat'a gitmeye hazırlanıyor. Gül'ün ziyaretinin eylülekim aylarında gerçekleşmesi planlanıyor. Geçtiğimiz hafta Türk büyükelçileri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminden tanıdığı temsilcilerle teker teker sohbet etti. Bu sohbetler sırasında Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay, Gül'e "Bağdat'a ne zaman geliyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Bağdat temasları ile ilgili bilgi alırken, "Sonbaharda geleceğim" yanıtını verdi.

İKİ ÖNEMLİ GÖRÜŞME
Gül, Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin konuğu olacak ve tüm dünyaya Irak'ta normalleşmenin başladığının da işaretini verecek. Gül'ün Bağdat ziyareti öncesinde ise iki önemli ziyaretin gerçekleşmesi bekleniyor. Bunlardan birincisi Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik'in KDP lideri Mesud Barzani'ye yapacağı ziyaret. İkincisi ise Bölgesel Yönetimin Başbakanı yeğen Neçirvan Barzani'nin yıllar sonra Ankara'ya gelmesi.

THY HAZIR
İki ülke arasındaki açılımlar karşılıklı jestlerle devam edecek. Irak'ın talep ettiği THY'nin Bağdat seferleri için de temaslar başladı. THY bu yıl içerisinde riskli olmasına rağmen İstanbul-Bağdat seferlerine başlayacak. Gül'ün Bağdat gezisi sırasında Büyükelçilik için güvenli Yeşil Bölge'de tahsis edilecek yeni arsayı ziyaret etmesi bekleniyor. Büyükelçiliğin inşa edileceği arsanın önünün ise Ankara Caddesi olarak isimlendirilmesi bekleniyor.