kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'te yoğun hafta

Yeni Haber
Meclis'te ihtisas komisyonları ve Genel Kurul bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.

Genel Kurul'da bu hafta, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı gündemin ilk sıralarına alınarak görüşmelerine başlanacak. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun da aralarında bulunduğu bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerine ise devam edilecek.

Genel Kurul, Temmuz ayı boyunca Salı günleri 15.00-20.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM Palan Bütçe Komisyonu'nda Salı günü Türkiye İstatistik Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ele alınacak. Komisyonu'nun bir diğer gündem maddesi ise, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun tasarısının görüşmeleri yapılacak.

Hükümet tarafından alt yapısı hazırlanan ve AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın imzasıyla, Meclis başkanlığına sunulan yasa teklifi Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

Çarşamba günü toplanacak olan Anayasa Komisyonu'nda ise TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve 21 milletvekilinin imzasını taşıyan, İnsan Hakları Komisyonu'nun çalışma ve yapısını yeniden düzenleyen teklifin alt komisyon raporu ele alınacak.

(ANKA)