kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sudaki arsenik oranı nedir?

Yeni Haber
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Ankara ve İstanbul'un içme suyundaki arsenik oranını sordu.

Soysal, Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, sağlıklı içme suyunun değerlerini öğrenmek istedi.''Sağlık Bakanlığının, büyükşehirlerin içme ve kullanma suyuyla ilgili çalışma yapıp yapmadığı'' sorusunu yönelten Çetin Soysal, ''Bakanlığınız, şehirlerde sağlıklı su dağıtımıyla ilgili denetimleri hangi sıklıkla yapıyor? Yapılan denetimler sonucunda uygulanan tedbirler nelerdir?'' diye sordu.

CHP'li Soysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'a verilen suyun son derece kaliteli ve sağlıklı olduğuna yönelik açıklamalarına işaret ederek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bakanlığınızca yapılan böyle bir araştırma ya da onay söz konusu mu? Bu açıklamalar, hangi bilimsel verilere dayanılarak yapılmıştır? Ankara ve İstanbul'da kullanılan sulardaki arsenik oranı incelendi mi? İçme sularındaki arsenik oranı nedir? Şehirlere dağıtılan içme suyunun kaliteli ve sağlıklı olması için mevcut arıtma tesisleri yeterli mi?''CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, ''14 Temmuzda Bakanlar Kurulunda açıklanan kuraklık desteğine ilaveten, sulama suyunda kullandıkları elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçilerimiz için ödeme kolaylığı sağlayacak yasal düzenleme yapılması da gerekmiyor mu?'' sorusunu yöneltti.

AA