kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÖRENE KATILDI... Başbakan Tayyip Erdoğan KKTC gezisinin son gününde Lefkoşa'da düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 34. yıldönümü törenlerine katıldı. Törende Emine Erdoğan, Bilal Erdoğan ve sekiz bakan da hazır bulundu.

Erdoğan'dan AB'ye: Verdiğiniz sözü tutun

ERGUN AKSOY LEFKOŞA
Başbakan, KKTC gezisinde AB'ye sitem etti: Avrupa Birliği ve uluslararası toplum Kıbrıs Türklerine verdiği sözleri yerine getirmeli..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan AB'ye: Verdiğiniz sözü tutun
Başbakan Tayyip Erdoğan, KKTC gezisinin son gününde Lefkoşa'da Barış Harekâtı'nın 34 yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı. Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, görüşmediği KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'la tören alanında karşılaşarak tokalaştı. Konuşmasında Kıbrıs davasında niyetlerinin hedeflerinin belli olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Kimse Kıbrıs Türk halkının kendi yönetiminden, eşit statü ve eşit ortaklıktan vazgeçmesini ve azınlık olarak yaşamayı kabul etmesini beklemesin. Kapsamlı çözüm Kıbrıs Türk halkı ve KKTC'nin kurucu ve eşit olarak yer alacağı ortaklıkla mümkün olacaktır. Bu yeni ortaklık iki kesimlilik, siyasi eşitlik ve Türkiye'nin etkin garantörlüğü gibi vazgeçilemeyecek ilkeler üzerine inşa edilecektir." Kıbrıs Türklerine uygulanan izolasyonların sürdürülmesini kabul etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Barış ve uzlaşı isteyen tarafa kısıtlama uygulanmasının hiçbir meşruiyeti yoktur, olamaz" dedi. Erdoğan, "haksız tecride son verecek adımların zaman geçirilmeden atılmasını" istedi.

AB'YE SİTEM
Erdoğan, "Başta AB olmak üzere uluslararası toplum, Kıbrıs Türklerine verdiği sözleri yerine getirmelidir" dedi. Erdoğan daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi, Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Özgürlük ve Reform Partisi Toplumcu Demokrasi Partisi temsilcileri ve Dışişleri Bakanı Turgay Acı ile görüştü. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın onuruna verdiği resepsiyona katılan Erdoğan, dün akşam yurda döndü.