kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PKK bayrağı ve Öcalan fotoğraflarının dikkat çektiği salonda Türk Bayrağı önünde PKK bayrağı açmak isteyen bir gösterici apar topar kürsüden indirildi.

DTP Başkanlığı'na Türk seçildi

Hazal ATEŞ-Göksel ÇAĞLAV- ANKARA
DTP'nin dün gerçekleştirilen 2'nci Olağan Kongresi'nde, Kürt sorununun barışçıl ve silahsız çözümü için İmralı adres gösterildi. Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede Genel Başkan seçilen Ahmet Türk ve Genel Başkan Vekili Emine Ayna, Abdullah Öcalan'ın barış çağrılarının dikkate alınmasını isterken, salonda "Sayın Öcalan, Biji Seroke Apo" sloganları yükseldi. Türk, "Partileri kapatmak yerine gelin Kürtlerle diyaloga girin" derken, Ayna da, Kürt sorunu tartışılırken, "PKK, gerilla yokmuş" gibi yaklaşmanın gerçekçi olmayacağını söyledi. Kongre'de Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'ın kardeşleri Fatma Öcalan ve Hazal Karayılan'ın Kürtçe "öndersiz yaşam olmaz" sloganları alkışlandı.

DAĞLICA TÜRKÜSÜ
Çalınan Kürtçe müzikler arasında Dağlıca baskınını konu edinen ve örgütün kahramanlıklarını anlatan bir parça dikkat çekti. Delegeler arasında sarıklı üç imam ilgi odağı oldu. Oylama sonunda teşekkür konuşması yapan Ahmet Türk, "Barış, demokrasi ve özgürlük için Türk halkıyla yaşamanın koşullarını oluşturmak için barış ortamını yaratmaya her zaman hazırız" dedi.