kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Oğlumun şehit olacağı kalbime doğdu"

Yeni Haber
Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit düşen Jandarma Özel Harekat Komutanlığı'nda görevli Kırıkkaleli Jandarma Üsteğmen Serkan Gençer'in baba evinde yas var.

Şehit Üsteğmen Serkan Gençer'in 3 yıldır Bingöl'de görevli olduğu, 10 gün önce Muğla'ya tayinin çıktığı ve eşyalarını bu şehre gönderdiği öğrenildi.

Oğullarının şehit haberini alan baba Arslan Gençer'in, metanetini koruduğu gözlenirken, anne Asiye Gençer'in feryatları yürek dağladı.Kırıkkale'ye izinlerini geçirmek üzere gelen şehidin eşi Nurgül ve oğlu Burak Enes Gençer'in (3) cenaze evine gelmesiyle birlikte ağıtlar daha da yükseldi. Eşinin arkasından ağıtlar yakan Nurgül Gençer, ''Serkan ölmedi. Bana öldüğünü söylemeyin. Hani bizi bırakmayacaktın, yeni görev yerimize beraber gidecektik'' diyerek gözyaşı döktü.Oğlu için ağıtlar yakan anne ve şehidin eşi Nurgül Gençer sinir krizi geçirdi. Eve gönderilen ambulansta bulunan sağlık görevlileri anne ve eşe müdahalede bulundu.

Gençer'in şehit olduğunu duyan akrabaları Kaletepe'deki evine giderek taziye ziyaretlerine başladılar. Şehidin evine Kırıkkale Belediyesi tarafından iki dev Türk bayrağı asıldı.

KARDEŞİ BATMAN'DA UZMAN ÇAVUŞ

Uzun zamandır oğluyla görüşmediğini söyleyen acılı baba Arslan Gençer ise sakin görünmeye çalıştı. Baba Gençer, ''3 yıldır Bingöl'de görev yapıyordu. 10 gün önce Muğla'ya tayini çıktı. Eşyalarını paketleyip Muğla'ya gönderdik. Eşi ve yavrusunu buraya getirdik. Oğlum bir vatan sevdalısıydı öyle geldi öyle gitti. Şehit olacağı kalbime doğdu. Vatan sağ olsun. Bir oğlum da Batman'da uzman çavuş bir Serkan ölür bin Serkan dirilir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, oğlum yeğenimin kanını yerde bırakmadı ama şehit oldu'' diyerek gözyaşı döktü.Şehidin dedesi Osman Pekcan ise ''Hainleri bir türlü bitiremedik, bizi de götürsünler hazırız. Hainleri bitirelim, köklerini kurutalım'' dedi.Şehit Serkan Gençer'in amcasının oğlu Deniz Astsubay Serhat Gençer de 1994 yılında Şırnak'ta şehit olmuştu.

Şehidin cenazesinin, Nur Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT PİYADE ER MESUT YILMAZ'IN EVİNDE YAS

Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Mesut Yılmaz'ın Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Yakacık köyünde büyük üzüntü yaşanıyor.

Gece askeri yetkililerden aldıkları haberle yıkılan aile büyük üzüntü yaşarken köylüler, şehit evine akın etti.Tezkeresine 25 gün kaldığı öğrenilen piyade er Mesut Yılmaz'ın annesi Fatma Yılmaz, oğlunun fotoğraflarına sarılarak gözyaşı dökerken, köylüler, köy meydanı ile cenaze namazının kılınacağı camiye Türk bayrağı asarak terörü protesto ettiler.Şehir er Mesut Yılmaz'ın cenazesi, bugün, ikindi namazının ardından Yakacık köyünde toprağa verilecek.


AA