kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başkent Üniversitesi'nden "Ecevit'in tedavisi" açıklaması

Yeni Haber
Başkent Üniversitesi, Bülent Ecevit'in tedavisiyle ilgili iddialar üzerine bir açıklama yaparak, bu konudaki yayınlarla ilgili olarak yargıya başvurulduğunu bildirdi.

Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Bülent Ecevit'in tedavisiyle ilgili olarak, üniversite ve üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında gerçeğe aykırı, kasıtlı yayınlar yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle dendi:

"Bilinmelidir ki, bu yayınlar ile iddia edilen hususların tamamının gerçek dışı ve kasıtlı olduğu yalnızca üniversitemizce yapılan açıklamalar ile değil, bu haberlerin hukuka aykırı olduğu ve gerçekliği olmadığı mahkeme kararları ile de kesinleşmiş ve bu kişi ve kuruluşlarla ilgili gerekli işlem yapılmıştır.

Belirtilen kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen, bugün binlerce çalışanı ile yine binlerce öğrenci ve hastaya ülke çapında kaliteli eğitim ve sağlık hizmeti sunan bir bilim yuvası olan üniversitemiz ve üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında, bir kısmı daha önce aynı tür yayınları nedeniyle mahkeme kararı ile cezalandırılmış aynı yayıncı kuruluşlar tarafından yapılan kasıtlı yayınları şiddetle kınıyor, amacı haber vermek değil, üniversitemiz ve üniversitemiz rektörünün kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemek olan bu kasıtlı yayınlar nedeniyle her türlü hukuki işlemin başlatıldığı hususunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

(ANKA)