kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bahman Hüseyin Pour

İran sonunda büyükelçi atadı

DUYGU GÜVENÇ ANKARA
İki yıldır Ankara'ya büyükelçi atamayan İran inadından vazgeçti. Eski İstanbul Başkonsolosu Pour önümüzdeki günlerde göreve başlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
İran sonunda büyükelçi atadı
Nükleer projeleri nedeniyle ABD'nin ve AB'nin hedefinde yer alan ve Türkiye'nin de uluslararası topluma yaklaşması nedeniyle Ankara'daki temsil düzeyini yıllardır "ikinci adam" ile sürdüren İran kararını değiştirdi. Türkiye'ye büyükelçi atamaya karar verdi. İran Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü olarak görev yapan Bahman Hüseyin Pour için İran agreman istedi. Türkiye'nin Büyükelçi Selim Karaosmanoğlu'na agreman istemesinin hemen ardından gelen talebe Ankara olumlu yanıt verdi. İran'ın 2003 yılına kadar İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Hüseyin Pour önümüzdeki günlerde resmen göreve başlayacak ve güven mektubunu sunmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu isteyecek.

2005'TE DÜŞÜRMÜŞTÜ
İran, Türkiye'deki temsil düzeyini Mahmud Ahmedinejad'ın 2005 yılında cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından kısa süre sonra düşürmüştü. Büyükelçisi Firuz Devletabadi'nin 2006'da yaş haddinden emekli olmasının ardından Ankara'ya Büyükelçi unvanına sahip olmasına karşın maslahatgüzar sıfatıyla 15 Ekim 2006'da Gholamreza Bagheri Moghaddam'ı atamıştı.