kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bilge Öztürk, FNDK markası için köpeği Fındık’tan esinlendi.

Sevgilimle değil, işimle ön plana çıkmak istiyorum

Geçtiğimiz günlerde yedi yıllık sevgilisi megastar Tarkan'dan bir veda yemeğiyle ayrılan Bilge Öztürk, ayrılıktan hemen önce OK dergisine verdiği röportajda, 'Tarkan'ın sevgilisi olarak değil, işimle ön plana çıkmak istiyorum" dedi..
Megastar Tarkan'la yaşadığı yedi yıllık ilişkisi, geçtiğimiz günlerde bir veda yemeğiyle sona eren Bilge Öztürk, ayrılıktan hemen önce OK dergisine verdiği röportajda; "Tarkan'ın sevgilisi olarak değil, işimle ön plana çıkmak istiyorum" dedi. Avukatlık dışında hobi olarak çanta tasarımı yapan Öztürk, evcil hayvanların taşınabildiği çantalara imza atıyor. Çantaları artık Mudo mağazalarında satılan genç kadın, tasarımlarını anlattı.

DİKİŞ NAKIŞI SEVERİM

* Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunusunuz ve avukatlık yapıyorsunuz. Peki ikinci bir iş olarak çanta tasarımı yapma fikri nasıl oluştu?
Aslında ikinci iş demek yanlış olur. Bu benim daha çok hobim gibi. Küçüklükten bu yana nakış, dikiş gibi bu tarz işlerle uğraşıyorum zaten. Hep böyle bir merak vardı. Ama her şey köpeğim Fındık'la başladı. Fındık'ı güvenli ve rahat taşıyabilmek amacıyla uygun bir çanta aradım. Aynı zamanda hoş ve şık olsun, güzel görünsün istedim. Aradığım gibi bir çanta bulamayınca da kendim tasarlamaya başladım. Çevreden de talepler gelince 'FNDK' markası ortaya çıktı.

İLGİ ÇOK BÜYÜK
* Avukatlık ve tasarımcılığı bir arada nasıl yürütüyorsunuz?
Tasarım benim için bir hobi... Ancak FNDK'yi de elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum. FNDK ile ilgili birkaç değişik ülkede gelişmeler var. Sürekli teklifler alıyoruz. Daha çok yeni bir marka olmasına rağmen bu ilgi gerçekten beni çok sevindiriyor.

* Markanızın adını köpeğinizden mi esinlendiniz?
FNDK adı tabii Fındık'tan ilham alınarak ortaya çıktı. İsmi okuma konusunda yurtdışında da zorluk çekmemek için böyle bir isim ve logo düşündük.

* Tasarımcılık bir ekip işi, sizin markanızdaki rolünüz nedir?
Tabii ki bir ekip işi ama fason atölyesi vs. hepsiyle ayrı ilgilenmek gerekiyor. Ancak çantalar yüzde yüz el işçiliği yapılıyor. Kendim dikmiyorum ama bütün malzemeleri, aksesuvarları, fermuarından ipliğine ve modeline kadar her şeyini ben yapıyorum.

* Evcil hayvan çantaları dışında da çanta üretiyor musunuz?
Pet çantalarından sonra gelen yoğun talep üzerine cüzdanlar, kredi kartlıkları gibi ürünler hazırladık. Tasarımlarımızı yaparken, evcil hayvanlarını taşıyan insanların, şıklıklarından taviz vermemesini istedim. Şimdi de yine birbirinden şık kadın çantaları, portföy çantalar, şık tasarımlı cep telefonlukları ve makyaj çantaları tasarlıyoruz.
Haberin fotoğrafları