kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezen tüm bedenleri temsil eden bir ikon

Sezen Aksu'nun 'Deniz Yıldızı' isimli yeni albümündeki tarz değişikliğini albümün prodüktörü Arto Tunçboyaciyan anlattı. OK dergisine konuşan müzisyen "Bu albüm heyecanlı bir yolculuğun başlangıcı" dedi..
Her Sezen Aksu albümünde olduğu gibi 'Deniz Yıldızı' da şu anda çok konuşuluyor, olumlu ve olumsuz eleştiriler alıyor. Eleştiriler ne yönde olursa olsun başta albümün prodüktörü Arto Tunçboyaciyan olmak üzere tüm ekibin yürekleriyle, duygu dolu bir iş çıkardıkları konuşuluyor. Tunçboyaciyan, 27 yıldır ABD'de yaşıyor ve orada müzik yapıyor. Hem solo hem de grubu 'Armenian Navy Band' ile birlikte çıkardığı 10'dan fazla albümün yanı sıra birçok ünlü müzisyenin albümüne katkıda bulunan başarılı müzisyen, Kaliforniya'da "En büyük destekçim" dediği eşi Delia ile konserden konsere koşuyor.

ŞARKILAR HEP TAZEDİR
* Sezen Aksu 'Deniz Yıldızı' için "En kişisel albümüm" dedi. Siz bu albümü nasıl tarif ediyorsunuz?
Ben bu albümü, gittiği yeri bilen yaratıcı bir sanatçının yeni bir yolda çıktığı heyecanlı bir seyahatin başlangıcına benzetiyorum. Belki dinleyicilerin bir kısmına, her yenilikte olduğu gibi, bazı şeyler ters gelebilir, fakat sabrın sonu selamettir.

* 'Deniz Yıldızı' sizin müziğinizin çizgilerini taşıyor yoğun bir şekilde. Bu, bir konsept albüm müydü yoksa Sezen Aksu'nun bundan sonraki müziği bu mudur?
Ben hiçbir kapıyı kapamıyorum ve bu albümdeki çalışma çok keyifliydi. Başlattığımız bu yeniliğin yerine ulaşmasını isterim.

* Dinleyenler albümün duygu dolu ve etkileyici olduğu yolunda hemfikir. Bu şarkılardan siz de etkileniyor musunuz?
Onlar benim için şarkı değil, değerleri çok yüksek, hayatımın gerçek parçaları. Her zaman tazedir onlar.

* Sezen Aksu sizce niçin bir ikon?
Kendi bedenini terk ettiği, tüm bedenleri temsil ettiği için.

* Sezen Aksu'nun müziği yıllar içinde nasıl değişti?
Her yaratıcı sanatçıda olduğu gibi denemelerle bugünkü yerine geldi, bakalım nereye gidiyoruz...

* 'Deniz Yıldızı albümünde adınızın yanında 'Mr. Avant Garde Folk', kendi albümlerinizde de 'Avant Garde Folk Music' (Avangart Halk Müziği) sözü geçiyor. Bu müziği tanımlar mısınız?
'Avant Garde Folk Music' demek kendi özünü kaybetmeden, tecrübelerinle yarını hayal eden bir müzik demek.

* Grubunuz Armenian Navy Band'den (Ermeni Donanma Orkestrası) bahseder misiniz?
Şahsi müzik tecrübemi, dünya görüşümü ve Anadolu'nun sesini birleştiren müziği çıkarabilmek için Armenian Navy Band'i kurdum. Altı albümümüz var, üç tanesi sırada. Şu anda bir Rus filminin müzikleri için çalışmalarımız başlıyor. 15 Ağustos'ta ABD'de konserimiz var. (OK/Temmuz)
Haberin fotoğrafları