kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müstakbel başkan Obama eşine neden çok aşık?

Başkan adayı Barack Obama mutlu evliliğiyle dikkat çekiyor. Eşi Michelle'e olan aşkını her fırsatta dile getiren ve başarısını eşine bağlayan Obama'dan yola çıkarak Us dergisi de sayfalarını sempatik eş Michelle Obama'ya ayırdı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Müstakbel başkan Obama eşine neden çok aşık?
Amerika'da başkanlık seçimleri öncesinde ezici bir farkla Demokrat Parti'nin başkan adayı seçilen Barack Obama, hiç şüphesiz bu başarısını sevgi dolu eşi Michelle Obama'ya borçlu. 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' sözünü kanıtlarcasına eşinin hep yanında olan ve ona siyasi kariyeri boyunca destek veren Michelle Obama Amerika'nın en sevilen yüzlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Hem halkın hem de Obama'nın sevgisini kazanan Michelle Obama, kendisiyle ilgili konuşmayı fazla sevmese de, Amerikan basını onun hakkında bilgi toplamak için elinden geleni yapıyor. Amerika'nın önde gelen magazin dergilerinden Us, sayfalarını Michelle Obama'ya ayırdı ve başkan adayının kalbini nasıl çaldığına yer verdi.

ÇOCUKLARI İÇİN DADI TUTMADI
Barack Obama ve Michelle Obama'nın yolları 1990'ların başında ortak arkadaşları sayesinde kesişti. Michelle LaVaughn Robinson'u tanıdığında onu çok beğendiğini belirten Obama, "Onu romantik bir randevu için ikna etmem hiç de kolay olmadı ama şimdi eminim ki benimle çıktığı akşam yemeği için o da çok mutludur" diye konuşuyor. 1992 yılında evlenen çift, mutlu ve huzurlu özel hayatlarıyla Amerikalılar'ın takdirini topluyor. Ünlü çifte yakın kaynaklar Michelle Obama'nın hem çok iyi bir anne hem de çok özverili bir eş olduğunu söylüyor. Kendisi de eşi gibi başarılı bir avukat olan Michelle Obama çocuklarının bakımıyla bizzat ilgileniyor. İlk günden beri dadı tutmayan Obama, bu hareketleriyle eşinin de her zaman takdirini kazanıyor. Obama, bugünkü başarısında eşinin büyük payı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "O komik, sıcakkanlı, sempatik ve akıllı bir kadın. Kızlarımız onun sayesinde çok doğru yetişti. Michelle hayatımın temel taşı, o olmasa bugünlere kesinlikle gelemezdim."