kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuk lokumu

Bulgur ayıklanır ve bir kaseye konur. Bulgurun üzerine geçecek kadar sıcak su konur ve 30 dakika bekletilir (kısır gibi yapılır). Tavuk eti bol suda haşlanır ve sonra robottan geçirilir. Ardından bulgura karıştırılır ve zeytinyağı, dövülmüş ceviz, kimyon, karabiber, sarımsak, tuz, salça eklenir. İyice yoğrulur ve yuvarlak köfteler haline getirilir. Köfteler tabağa dizilir. Etrafı kıvırcık salata ve maydanozla süslenerek servis yapılır.

MALZEMELER
*
500 gr ince bulgur
* 500 gr tavuk eti
* 1 kaşık salça
* 1 su bardağı ceviz
* 1 kahve fincan zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Kimyon
* Karabiber
* Tuz

Diyet makarna

Makarna bol suda 10 dakika haşlanır ve ardından bir başka kaba alarak soğuk suyun altından geçirmeden süzülür. Domates püresi, sarımsak ve sıvıyağ karıştırılarak ateşte 5 dakika kadar pişirilir. İçine tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. Makarna bir başka servis tabağına alınır, üzerine hazırlanan domates sosu dökülür ve sıcakken servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 Bardak fiyonk makarna
* 2 Çorba kaşığı domates püresi
* 2 Çokba kaşığı sıvıyağ
* 2 Diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* Tuz ,karabiber

İpek çorbası
Mercimek ayıklanır, yıkanır, 1 bardak su ile ateşe konur. İçine patates ve biber doğranıp kısık ateşte pişirilir. Diğer tencerede tavuk haşlanır, suyu süzülür, etleri ayıklanır. Pişen mercimek mikserden geçirilir. 1 kaşık yağ ile un kavrulur ve içine mercimek konur. 2 bardak tavuk suyu ve süt ilave edilir, kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Tavuk etleri kimyon, tuz, kırmızı toz biber, nane ilave edilerek servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 Su bardağı kırmızı mercimek
* 1 Adet kırmızı dolmalık biber
* 1 Patates
* 1 Havuç
* Yarım tavuk göğsü
* Tuz
* 1 Çay kaşığı kimyon
* 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
* 2 Bardak tavuk suyu
* 1 bardak su
* 1 bardak süt
* 1 Çorba kaşığı un