kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şener Eruygur

İddianamede adı gizli tutulan 20 tanık var

Veli SARIBOĞA İSTANBUL-SABAH
Ergenekon iddianamesinin yarın açıklanması bekleniyor. 2 bin 455 sayfalık iddianamede 20 gizli tanık bulunuyor. Can güvenlikleri nedeniyle kimlikleri açıklanmayan tanıklar rakamla kodlandı..
Ergenekon örgütüne yönelik iddianamenin yarın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından açıklanması bekleniyor. Üç savcı tarafından 13 ayda tamamlanan iddianamede 40 ana başlık yer alıyor. 2 bin 455 sayfalık iddianamenin 400 klasörden oluşan dosyası 3 adet DVD'ye kopyalandı. 48'i tutuklu 85 ismin yer aldığı iddianamede, her şüpheli için 5 ayrı bölümün ayrıldığı öğrenildi. Savcılara iddianame kapsamında yaklaşık 20 gizli tanığın ifade verdiği öğrenildi. Can güvenliği nedeniyle kimlikleri açıklanmayan ve rakamlarla kodlanan tanıkların ifadelerinin, iddianamenin hazırlanmasında önemli bir yer tuttuğu öğrenildi.

DÖRDÜNCÜ DARBE GİRİŞİMİ
İddianamedeki Sarıkız', 'Ayışığı' ve son düzenlenen 6'ıncı dalga operasyonda ortaya çıkan 'Eldiven' isimli darbe hazırlıklarının dışında, dördüncü bir darbe planının da hazırlığının yapıldığı öne sürülüyor. 4'üncü darbe planı hazırlığının, Ergenekon örgütü içerisinde bulunan "Cumhuriyetçi Çalışma Grubu" tarafından hazırlandığı iddia ediliyor. Cumhuriyetçi Çalışma Gurubu'nun Kasım 2002'de, AKP'nin iktidara gelmesinden sonra Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Batı Çalışma Grubu'nun benzeri olarak kurulduğu iddia ediliyor.

ERUYGUR İDDİASI
Bu grubun kurulduğu dönemde Jandarma Genel Komutanı olan emekli orgeneral Şener Eruygur ve Jandarma İstihbarat Başkanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı olan emekli albay Hasan Atilla Uğur, şu anda tutuklu. Aynı dönemde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı olan emekli tuğgeneral Levent Ersöz ise aranıyor. Grubun Eruygur'un talimatı ile kurulduğu iddia ediliyor. İddianamede, Danıştay saldırısına ve Hrant Dink suikastine de yer verildiği öğrenildi. Dink suikastı, 60 sayfa yer ayrılan Danıştay saldırısı ile birlikte, "ülkede kaos yaratacak eylemler" başlığı altında yer alıyor.