kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Jüri üyelerinin karnesi nasıl?

Müjdat Gezen: (9) Tek başına pozitif enerji kaynağı. "Darbukatör Baryam" sonunda deplasmandan, kendi sahasına döndü. İncitmeden eleştirmek, gözüne batırmadan ders vermek onun uzmanlık alanı.

Melek Baykal: (9) Allah bu kadına her türlü yeteneği vermiş. Ukalalık yapmak için değil, bilgi ve tecrübesinden gençleri yararlandırmak için kendini paralıyor. Gerçekten "melek" gibi bir jüri...

Hüsnü Şenlendirici: (7) Jüri gibi değil de "Romanların avukatı" gibi duruyor. Olumsuz eleştiri yapmaktan çekinir gibi. Oysa sahnedekilerin onun gerçek görüşlerine çok ihtiyacı var.

Çağla Şikel - Alişan: (9-8) Puanları 9/8, gerisini siz anlayın artık. Çağla daha eleştirel. Alişan biraz daha işin gırgırında. Ancak sunuculukları, jüri üyeliklerinden çok daha başarılı.

Demet Akbağ: (9) Yorumlarını ilginç benzetmeler ve hoş esprilerle süslemesini çok iyi biliyor. Aileler Yarışıyor programındaki sunuculuk deneyimi, Demet'in kamera önündeki doğallık katsayısını arttırmış görünüyor.

Emre Altuğ: (9) İşini ciddiye alan jüri üyelerinden. Sempatik tavırları, içten ve doğal görüntüsü, ekranın diğer tarafındaki hayran kitlesine yenilerini ekliyor. Yumuşak gibi görünse de lafını esirgemiyor.

Yonca Evcimik: (8) Dans yarışmalarındaki jürilik deneyimi, ona avantaj sağlıyor. Doğaçlama espri yeteneğini giderek geliştiriyor. Ancak bazen tekrara düşmüyor değil.

Zeynep Talu: (9) Beklenenin üzerinde bir performans sergiliyor. Tespitleri yerinde, esprileri tadında.

Ayşe Özyılmazel: (9) Yarışmayı sürükleyen isimlerin başında geliyor. Esra-Ceyda Kardeşler'in hücumlarını savuştururken çok soğukkanlı ve profesyonel davrandı. Yarışmaya ısındıkça daha iyi olacak.

Özdemir Erdoğan: (7) Popstar Alaturka'daki Orhan Gencebay'ı andırıyor. Konuşmalarına tempo ve renk katmasında fayda var. Bir de eleştiriyi hak edenlere karşı daha cesur davranması şart.

Yaşar Gaga: (6) Jüride "kötü adam" rolü ona biçilmiş. Adeta yarışmacıları ve koçları "gagalamak" için orada. Bazen kendisiyle çelişen yorumları olsa da yarışmaya renk kattığı muhakkak.

Adnan Şenses: (7) Şimdilik tam havasını bulamamış gibi. Müzik kulağı zaten tartışılmaz. Yorumları isabetli. Ama sanki canlı yayında hata yapmaktan aklı çıkıyor gibi.

Kibariye: (6) Kendini çok fazla öne atıyor. Herkesin sözünü kesmesine rağmen, sözünün kesilmesine tahammül edemiyor. "Romanistan Kraliçesi" tavrı, ilerleyen haftalarda itici olabilir.

Selami Şahin: (8) Teknik açıdan muhteşem değerlendirmeler yapıyor. Eh, "Bestelerin Efendisi"nden de başka ne beklenirdi ki zaten? Ah bir de o "buzzz" gibi esprileri olmasa...

Cenk Eren: (8) Müzik kulağını, gelişmiş ritim duygusuyla birleştirip, üzerine bir de stüdyo deneyimini ekleyince keyifle izleniyor. Ama müzik yarışmasında jüri üyeliği yapan dans uzmanı Yonca Evcimik ile yer değiştirse daha iyi olmaz mıydı?

Aytunç Bentürk: (7) Sanki bir türlü kabuğunu kıramayan civciv gibi. Eğlendirici bir potansiyeli olduğu muhakkak ama ayağı hep frende.

Selin Özkök Karacehennem: (10) Bence bu sezon jürili yarışmaların kazandırdığı en başarılı isim. kısa zamanda "ekran starı" olmaya aday. Sema Çelebi'nin çok daha sevimli ve "uzman" versiyonu.

Esra Erol: (8) O şöhret basamaklarında çekingen adımlar atmaya çalışırken, şov dünyası onu kolundan tutup, hızla yukarı çekiyor. Ekranların tevazu abidesi. "Komşunun kızı" imajı bir insana bu kadar mı yakışır?