kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP’Lİ VEKİL ZİYARET ETTİ...CHP Kocaeli vekili Hikmet Erenkaya, Hurşit Tolon’u önceki gün tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Erenkaya, "Ben 1999’da belediye başkanı iken, Tolon 15’inci Kolordu Komutanı’ydı. İlk ziyaretçisi olduğunu söyledi" dedi.

İşte 'Diyalog Grubu'nun Kent Otel fotoğrafları

Ahmet KÖPRÜLÜ/ANKARA
Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile birlikte farklı görüşteki siyasetçileri buluşturduğu "Diyalog Grubu" toplantılarının fotoğrafları ortaya çıktı. Basının içeri alınmadığı, 'kapalı kapılar ardındaki' Diyalog Grubu toplantılarına emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da sık sık katıldığı, gruba Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 'ev sahipliği' yaptığı öğrenildi. Başkentte, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan ünlü Gür Kent Otel'de gerçekleştirilen grubun toplantılarına eski bakan ve milletvekilleri Kamran İnan, Beyhan Aslan, İstemihan Talay, Hasan Ekinci, İlhan Aküzüm, Ufuk Söylemez, Halit Dağlı, Yaşar Okuyan, Aydın Menderes, Ayfer Yılmaz, İmren Aykut, Ali Ilıksoy, Ali Bozer, Namık Kemal Zeybek, İsmet Atilla'nın yanı sıra, Prof. Süheyl Batum, eski milletvekili Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Ali Ilıksoy ve Prof. Hasan Ünal gibi çok sayıda akademisyen katıldı.

BİLDİRİ YAYINLADILAR
2006 yılında ilk toplantılarını gerçekleştiren grup, bir bildiri yayınlayarak Cumhuriyet'in kurucu değerlerinin tehdit altında olduğunu ileri sürmüş ve vatandaşları kendilerine katkı yapmaya çağırmıştı. "Yüce Türk Milleti" diye başlayan bildiride, "Ülkemizin bütünlüğü, milli beraberliğimiz ve Cumhuriyetimiz, kurucu değerlerine ve ilkelerine karşı olan güçlerin tehdidi altındadır" denilerek, AKP'ye ağır eleştiriler yöneltilmişti.