kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Otobronzan kullananların dikkat etmesi gerekenler:

* Teninizi gösterin: Sıcak havalar, mini etek ve şortlarla dolu bir gardırop demektir. Otobronzan kullanmak, bacaklarınızın bu kıyafetlerin altında daha çekici görünmesini sağlar. Dikkat etmeniz gereken şey; bu ürünü dairesel hareketlerle sürmektir. Yoksa, bacaklarınızda izler oluşur.

* Sprey ile zamandan kazanın: Eğer zamanla yarışıyorsanız ve otobronzanın kuruması için vaktiniz yoksa, aerosal içeren, pudralı bir bronzan sprey ile aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Bu ürünün içinde cildi boyayan maddeler bulunmadığı için vücudunuzun rengi, duş aldığınız zaman açılacaktır.

* Pürüzsüz bir yüz için: Eğer yüzünüze renk vermek istiyorsanız, yüzünüzün hangi bölgelerine ne kadar uygulama yaptığınızı görmenizi sağlayacak renkli otobronzanlar kullanın. Ürün renksiz olursa, hata yapma olasılığınız artar. Ürünü önce avucunuzda bir parça nemlendirici ile karıştırın, sonra uygulayın. Çenenizi ve boynunuzu unutmayın.

* En doğal rengi elde etmek için: Orta yaşlarınızı geride bıraktıysanız, koyu ve bronz bir ten yerine, sağlıklı bir renk elde etmeye çalışmalısınız. DHA içeriği düşük olan otobronzanları tercih edin.

* Ölü derilerden arının: Otobronzan uygulamadan önce cildinizi ölü derilerden arındırın. Otobronzan sürmeden önce eksfoliant kullanmak önemlidir. Bu sayede çok daha doğal ve homojen bir bronzluk elde edebilirsiniz. Cildi ölü derilerden arındırdıktan sonra nemlendirici uygulayın. Ardından da otobronzan sürün.

* Canlı bir görünüm için: Cilt bakım rutininizde retinol ve glikolik asit içeren ürünler yer alıyorsa, otobronzanlardan uzak durun. Bunun yerine bronzlaştırıcı pudra kullanın.