kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Düz saçlı kadınların saçlarını toplayarak, kıvırcık saçlıların ise gevşekçe örerek güneşlenmeleri öneriliyor.

Plajın en güzeli olmak için bu tüyolara kulak verin!

Tatile çıkmaya hazırlanıyorsunuz ve gideceğiniz sahilin de en güzeli siz olmak istiyorsunuz. Ama bunun için güneşin cildinizde yaratacağı kötü sürprizlerle nasıl başedeceğinizi bilmeniz şart. İşte işinize yarayacak tüyolar..
Bugünlerde birçok insan tatil planları yapıyor. Kadınların tatile yönelik başlıca hayalleri arasında; 'sahilin en güzeli' unvanını kimseye kaptırmamak yer alıyor. Bu hayalin gerçeğe dönüşmesi için tatile gitmeden önce hazırlıklara başlamak ve tatil sırasında güzelliğinize gölge düşürecek kötü sürprizlere karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor. İşte kumsallarda iz bırakmanız için atmanız gereken adımlar:

ÖLÜ DERİYİ ATIN!
Tatilde mükemmel görünmek için işe, vücudunuzdaki ölü deriden kurtularak başlayın. Parlak ve canlı görünmenin ve lekesiz yanmanın en önemli şartı budur. Hamama gidip kese yaptırabilir ya da evde eksfoliant kullanabilirsiniz. Vücudunuz bembeyazken plajda çekici görünemezsiniz. Bu yüzden, büyük günden birkaç gün önce cildinize otobronzan uygulayın. Güneşe çıkmadan iki hafta önce yüksek oranda antioksidan içeren bir krem kullanmaya başlayın. Böylece, cildinizin güneşin yaşlandırıcı etkilerine karşı savunması artar.

YÜZÜNÜZ KAVRULURSA
Diyelim ki kendinizi tutamadınız ve kavurucu güneş altında saatlerce yattınız. Hemen eczanelerde reçetesiz satılan Ibuprofen adlı kremden alıp, yüzünüze kalın bir tabaka halinde sürün. Böylece kızarıklığın artmasını engellersiniz. Ardından cildinize soğuk kompres yapın. Makyaj pamuklarını süte veya yoğurda batırın ve yüzünüze hafifçe bastırın. Veya ıslak papatya ya da yeşil çay poşetlerini buzdolabına koyun ve yüzünüze kompres yapın. Bu uygulamaların yatıştırıcı özelliği vardır. Birkaç gün yüzünüze antiaging ürünler ve akne kremi sürmeyin. Eğer makyaj yapmanız şartsa, öncesinde yüzünüzü mutlaka nemlendirin.

GÖZLÜK İZ YAPARSA
Yüzünüzde bembeyaz bir gözlük izi kalırsa, sakın bu bölgeyi kapatıcı ya da otobronzan kullanarak yüzünüzün geri kalanıyla aynı renge döndürmeyi denemeyin. Aynı tonu tutturmanız imkansızdır. Bunun yerine bütün yüzünüze ve göz çevrenize fondöten sürün. Fondöten yüzünüzdeki en koyu bölgeyle aynı tonda olsun. Normalde kullandığınız fondötenin içine bir-iki damla bronzan ekleyerek, bu rengi elde edebilirsiniz. Fondöten kullanamıyorsanız mat bir bronzan pudrayı tercih edebilirsiniz.

SAÇINIZ TURUNCULAŞIRSA
Plaj saçı çok seksi görünebilir fakat işin içine çok fazla deniz suyu girdiğinde mat, cansız ve kabarık bir hal alacaktır. Saçınızın kontrolden çıkmasını önlemek için geniş uçlu bir tarakla tarayın ve durulanmayan saç kremi uygulayın. Saçınızın rengi güneşte turuncuya dönüşürse, saç boyasının rengini canlandırmak için evde kullanılan şampuanlardan alın. İçinde mor top olanları tercih edin ve normal şampuanlarla karıştırarak saçınıza uygulayın.

BACAKLARINIZ KIZARIRSA
Bacaklarınızın derinlerindeki yanma hissi, sıkı egzersiz yaptığınızı müjdeleyen hoş bir histir. Ama bacakların üzerindeki yanma, jilet sonrası hassalaşan cildinizin güneş altında kavrulduğunu gösterir. Eczanelerde bulabileceğimiz reçetesiz satılan kortizonlu bir krem, sorunu çözecektir.

HAFİF BİR MAKYAJ YAPIN
Plajda ağır makyaj hem çok kötü görünür, hem de rahatsız edicidir. Pırıltılı olmayan bir allık veya krem dokulu bir bronzlaştırıcı ürün, sıcak havalarda yanaklara renk vermek için en iyi seçeneklerdir. Plajda güzel görünmek için mutlaka rimel kullanın. Ancak rimelinizin suya dayanıklı olması şart! Dudaklarınıza renk vermek içinse, SPF'li renkli parlatıcıları tercih edin. (Harper's Bazaar)
Haberin fotoğrafları