kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Raif Topgil

Altınşehir hücresi

Önder ŞUŞOĞLU-Ferit ZENGİN SABAH
Konsolosluğu vuran ölüm timinin 2007'de Afganistan'dan dönen Erkan Kargın tarafından kurulduğu belirlendi. Yakalanan dördüncü kişi de taksici değil tim üyesi olduğunu kabul etti..
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na kanlı saldırıyı düzenleyen ve ölü ele geçirilen teröristler El Kaide'nin Türkiye yapılanmasının Altınşehir hücresi çıktı. Ölüm timinin Altınşehir'de bir mescitte eğitim verdikleri belirlendi. Teröristleri olay yerine getiren ve saldırının ardından kayıplara karışan dördüncü kişi Cebrail Koşanarslan ise amcasıyla yaptığı telefon görüşmesi teknik takibe takılınca teslim olmak zorunda kaldı.

KARTI DEĞİŞTİRMİŞ
Araçla kaçarak polisi peşinden koşturan dördüncü kişi, 1981 Diyarbakır doğumlu Cebrail Koşanarslan. Otomobille saldırganları olay yerine getiren ve çatışmanın ardından kayıplara karışan Koşanarslan, ilk başta taksicilik yaptığını anlatarak, "Silah zoruyla olay yerine götürdüler" demişti. Koşanarslan'ın kaçtıktan sonra telefonuna taktığı yeni sim kartıyla amcasını araması üzerine kendisiyle irtibata geçildiği ve teslim olmaya ikna edildiği öğrenildi. Çelişkili ifadeler veren Koşanarslan'ın ölü ele geçirilen teröristlerle birlikte hareket ettiği belirlendi. Polis, 2007'de Afganistan'a giderek eğitim alan Erkan Kargın'ın döndükten sonra Altınşehir Hücresi'ni oluşturduğunu ortaya çıkardı. Kargın telkinlerle, bu bölgede oturan bazı gençleri örgüte kazandırdı. Kargın ile ölen teröristler Bülent Çakır ve Raif Topgil de Altınşehir Hücresi'nde aktif rol aldı.

MESCİTTE EĞİTİM
Polis Altınşehir Hücresi'nin aynı adı taşıyan mahallede eğitim verdiği bir gizli mescit evi de buldu. Kargın'ın liderliğinde toplanan yapılanmanın, burada eğitim verdikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınanların da mescite giderek eğitimlere katıldıkları iddia edildi. Bu arada Kars'ta yakalana Reşat Anlı'nın, Kargın'ın Afganistan'a geçmesine yardımcı olduğu da kaydedildi.
Haberin fotoğrafları