kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SEDA BAKAN (23 yaşında)

Dizi setlerini ve sahneleri eğitimli gençler fethetti!

Son zamanlarda birçok dizide, tiyatro oyunlarında ya da sinema filmlerinde yepyeni isimler karşımıza çıkıyor. Yeni mezun olan ya da hala okumayı sürdüren eğitimli oyuncular, mesleklerinde oldukça iddialı. Marie Claire, geleceğin yıldızları olacağına kesin gözüyle bakılan gençleri buluşturdu..
EZGİ MOLA (25 yaşında)
Hem tiyatro, hem sinema yapacağım

Konservatuar sırasında okul arkadaşlarımla birlikte özel bir tiyatro açtık. Zamanla kendimize güvenip bilet satmaya başladık. Okuldayken biriki küçük rolde yer aldım. En son geçen yıl 'Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda oynadım. Önümüzdeki sezon da bir tiyatro projesinde yer almak istiyorum. Sinema oyunculuğu ise hayallerim arasında. 'Hayatımın Kadınısın'da Uğur Yücel ve Türkan Şoray ile oynadım. Güzel bir deneyimdi...

SEDA BAKAN (23 yaşında)
Oyunculuk meslek değil hayat tarzı

Ben oyunculuğu bir meslek olarak görmüyorum, tamamen bir hayat tarzı. Benim bir derdim var, bu derdimi nasıl anlatabilirim, bu yaşımda ne yaşıyorum, etrafımdaki insanlar ne yaşıyor, bunu en iyi şekilde sanatla insanlara yansıtabilirim diye düşündüm. Rol aldığım 'Pars Narkoterör' adlı dizinin sosyal yapısı şu anda içinde bulunduğumuz duruma çok iyi uyuyor. Ben de bu sorunları 'Züluf' karakteriyle topluma anlatıyorum. Bir dönem filminde rol almak ya da erkeği oynamak istiyorum.

ERMAN BURMALI (27 yaşında)
Kamera önünde rol yapmak zor!

Tiyatro oyunculuğuyla kamera oyunculuğu farklı. Çok iyi bir tiyatrocu kötü bir kamera oyuncusu da olabilir, başarılı da... Kamera önünde hareket etmek zor. Ben ilk olarak Perran Kutman ile 'Hayat Bilgisi'nde oynadım. O, muhteşem biri. Kadir İnanır ile çalışmak ise söylendiği kadar zor değil. Disiplinliyseniz, hiçbir sorun yok.

MERVE BOLUĞUR (21 yaşında)
Okurken çalışmak benim artım oldu

'Acemi Cadı'da elimde olmadan çok iyi bir projenin içine düştüm. İkinci projemde ise seçme şansı bana aitti. Dizi ortamı benim için çok büyülüydü. Deneyimli oyuncularla birlikte çalışma fırsatına sahip olmak gerçekten çok büyük bir şans. Eğitime 'önemsiz' dersem haksızlık yapmış olurum. İşin temelini okulda öğreniyorsunuz, setlerde ise pratik yapıyorsunuz. Ben okuldaki ilk yılın sonunda 'Acemi Cadı'da oynamaya başladım. Dizi bittiğinde oyunculuğun birçok ayrıntısı hakkında bilgi sahibiydim. Ama eğer okurken çalışmazsanız, mezun olunca sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz.

ZEYNEP DORUK (24 yaşında)
Müzikten dizi sektörüne geçiş yaptım

İki yaşından beri sanatla ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama işe 4- 5 beş yıl önce alındım. Roma'da müzik ve gösteri sanatları okudum. Türkiye'ye döndüğümde İstanbul Gelişim Orkestrası'nda şarkı söylemeye başladım. 'Hayat Bilgisi' ile de oyunculuğa adım attım. İkinci dizim 'Sessiz Gemiler'de, karşımda Savaş Dinçel vardı ve gözlerindeki sıcaklık samimi oynamamı sağladı.

BÜLENT ÇETİNASLAN (34 yaşında)
Voleybol sahalarından setlere transfer oldum

Ben eski bir voleybolcuyum. Maç yaparken de seyirciye oynuyorsunuz, bir anlamda şov yapıyorsunuz. Dizi oyunculuğunda haftalık iş yetiştirmek lazım. O yüzden çok zor. 90 dakikalık bölümler çekerken yoruluyoruz. Bu; bazen ekrana yansıyor. Gözlerimiz şişiyor ama bu kadar dizi olması sinema sektörünün gelişmesini sağlıyor.

BAHADIR EFE BAHADIR EFE (24 yaşında)
Dansçıyım avantajlıyım

Sanatla olan macerama dansla başladım. Sekiz yaşında amatör olarak dansa başladım, altı yıl önce de dans hocası oldum. İlk oyunculuk deneyimim Hepsi 1'de başladı. Daha önce küçük rollerde oynamıştım ama böyle etkili değildi. Dans ettiğim için oyunculukta avantajlı olduğumu düşünüyorum.

DENİZ-MELİS GÖZEN (18 yaşında)
Hep beraberiz

Melis ve ben ikiz olduğumuz için ajansa kaydolduk. Projelerde hep beraber rol aldık. İleride tek olarak oynamak zorlar mı bilmiyorum.
Okulla birlikte diziyi götürmek zor. Ama sevdiğimiz işi yapmak yorgunluğu yok ediyor. Oyunculuk yapmak notlarımı yükseltti.

HATİCE ŞENDİL (25 yaşında)
Bu işi yapmak gibi bir hedefim yoktu
İlk projem 'Eylül'dü, çeşitli dizilerde oynadım. Şimdi 'Yabangülü'nde 'Miss Model of Turkey' yarışmasına merak ettiğim için katılmıştım. Kazanırsam; başka meslekler için basamak olur diye planım yoktu. Güzel seçildikten sonra modellik yapmadım ve okula devam ettim. Ne oyunculuk, ne de modellik hedefim değildi. O dönemde oyuncu arkadaşlarım çoktu, yaptıkları hoşuma gitti. Sonra takdir edilen bir oyunculuğum olduğunu gördüm. İlk projem 'Eylül'dü, çeşitli dizilerde oynadım. Şimdi 'Yabangülü'nde oynuyorum.

BAŞAK PARLAK 19 yaşında)
Ben kamerayı çok seviyorum

Oyuncu olayım diye bir hevesim yoktu, çevremdekilerin baskısıyla ajansa yazıldım. İki yıl hiç iş gelmedi. Sonunda 6 yıl önce 'Zalim' adlı bir diziyle oyunculuğa başladım. Anladım ki; kamerayı seviyorum. Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. Eğer oyunculuğa devam edersem konservatuvara gitmem çok doğru olur.

EZGİ ASEROĞLU (21 yaşında)
Eğitimin avantajı çok fazla

Bu alanda eğitimin avantajları inkar edilemez. Avusturya- Fransa ortak yapımı 'For a Moment Freedom' filminde ana karakterlerden birini canlandırdım. Yakında galası olacak. Kaliteli işlerde yer alıp, farklı karakterleri canlandırmak istiyorum.

CEM AVNAYİM (24 yaşında)
S'Nek'ten genç bir oyuncu çıkardılar!

Kadıköy'de bir kadın giyim mağazamız vardı. Eğlence olsun diye sokağa hoparlör koydum ve şovlar yaptım. Herkes çok sevdi. S'Nek'te hepsinin konusu aşk olan üç farklı program sundum. Sonra 'Hepsi 1' dizisi için teklif geldi. Herhalde beğenildi ki; gelen dizi teklifleri arttı. Yeni başlayan 'Kardelen' dizisinde Kadir İnanır ile çalışmak muhteşem bir şey!
Haberin fotoğrafları