kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Neyi ne zaman atmalı?

TÜLİN KERMEN
Her şeyin bir kullanım süresi vardır. İşte gerekli bilgiler... Yastıkların ömür boyu kullanıldığını düşünenler için uyarı; yastıkların ömrü 2-4 yıl arasıymış. Mantar ve bakteri üretiyor çünkü...

* Cimnastik ayakkabının miyadı, 8-12 ay veya 500 mil koşulduktan sonra doluyormuş. Bu süreden sonra dizi ve beli koruyan özellikleri yok oluyor çünkü.

* Sutyenlerin ömrü en fazla 6 ay. Lastikler elastikiyetini kaybediyormuş ve dolayısıyla göğüsleri eskisi kadar dik tutmuyormuş çünkü. (Ek bilgi: Elde yıkama sutyenlerin ömrünü uzatıyor.)

* Rimel üç ay dayanıyor. Sonrasında ise makyaj çantasında bakteri üreten bir silah halini alıyor. Ve eskiyen rimel göz enfeksiyonlarına neden olabiliyor, benden söylemesi!

* Makyaj fırçalarını ömür boyu kullanabilirsiniz! İşte tam da bu yüzden kaliteli olanı için paraya kıyılır. (Ek bilgi: Fırçalarınızı ayda bir şampuanla yıkayıp, kurutun.)

* Diş fırçasını üç ay kullandıktan sonra çöpe atın. Sabah akşam birer kez fırçaladığınız düşünülürse tabii... Aslında sabah ve akşam için ayrı diş fırçası kullanmak daha sağlıklı.

* Tıraş bıçağının ömrü 4 ile 6 hafta arasında değişiyor. Bu süreden sonra bıçağı değiştirmek, kesiklerin daha az olmasını sağlıyor.
Haberin fotoğrafları