kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MİT'ten başbakana Ergenekon raporu

Taraf gazetesine göre, MİT'in 2003'te Başbakanlık'a verdiği Ergenekon raporunda, bir parti lideri ve bir gazetenin genel yayın yönetmeninin örgütte olduğu belirtildi..
Taraf Gazetesi yazarı Yasemin Çongar dün köşesinde, MİT'in 2003'te Başbakanlığa Ergenekon'la ilgili bir yazı gönderdiğini, bu yazıda bir parti lideri ile bir gazetenin genel yayın yönetmeninin örgüt üyesi olduğunun yer aldığı iddiasında bulundu. Yazıda yer alan "2003 tarihli bir MİT belgesinde bir parti genel başkanı ile büyük bir gazetenin genel yayın yönetmeni, Ankara temsilcisi ve çok popüler bir yazarının isminin örgüt şemasında geçtiği" şeklindeki ifadeler üzerine bu isimlerin kimler olduğu merak edilmeye başlandı. Yazısında, "bu isimlerin Ergenekon'un bir parçası olduklarının farkında olduğunu ve sorgulanma sırasının er geç kendilerine gelebileceğini sezdiklerini" belirten Çongar, MİT belgesiyle ilgili olarak şunları yazdı:

ÇONGAR'IN YAZISI
"Beş yıl kadar önceydi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başbakanlık'a 'çok gizli' bir yazı gönderdi. Konusu Ergenekon... MİT'in yazısı, devletin içine uzanmış Ergenekon çetesinin şemasını içeriyor ve bu örgütün araştırılmasını tavsiye ediyor. 2003 tarihli örgüt şemasında, Ergenekon mensubu siyasetçilerin, işadamlarının, gazetecilerin adları var. Siyasetçiler arasında bir partinin genel başkanının ismi hemen dikkat çekiyor. Çeteci gazetecilerin listesinde bir büyük gazetenin genel yayın yönetmeni, Ankara temsilcisi ve çok popüler bir yazarı göze çarpıyor. ...Ergenekoncu işadamları arasında sanayiciler de var, medya patronları da. Bu şahısların adlarının bu belgede yer alması, bilerek ya da bilmeyerek Ergenekon için çalıştıklarının kanıtı sayılamaz. Ama şunu gösterir: Bugün siyaset sahnesinde, iş aleminde ve medyada hala çok etkin konumlarda olan bir dizi isim, Ergenekon'la bağlantılı olabilecekleri iddiasıyla MİT tarafından Başbakanlık'a rapor edilmiş. Kimilerinin 'efsane' saydığı Ergenekon hakkında istihbarat toplayan MİT, bu istihbaratı ve şüphelerini beş yıl önce Başbakanlık'a aktarıp araştırılması gereğini vurgulamış."

BELGEDEKİ İSİMLER
Kimseyi töhmet altında bırakmamak için bu belgedeki isimleri yazmayacağını belirten Çongar, bu belgenin 2 Temmuz 2008 tarihinde Başbakanlık tarafından Ergenekon operasyonunun sorumlularına intikal ettirildiğini belirtti.