kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şahan Gökbakar, Recep İvedik karakteriyle en son Turkcell reklamında oynamış ve psikiyatristler tarafından ‘halkı bizden soğutuyor’ tepkisi almıştı.

Kendimi birilerine ispat etme güdüm yok!

* Bu kadar fazla eleştirilmek size kendinizi nasıl hissettiriyor?
Hiç takmıyorum! O yüzden pek de önemsemiyorum. Aslında herkes aynı işi yapıyor. Kim neyin değersizliğinden dem vuruyor ki! Herkesin yaptığı işin ortak amacı aynı; kariyer açısından başarı, ticari açıdan başarı, parasal açıdan başarı. Herkes bunun için çalışır. Kimse de birbirine yalan söylemesin. O yüzden bu kadar çok televizyon açılıyor, reklamlar alınıyor, diziler çekiliyor. Bunun amacı 'dizimiz tutsun, 50 bölüm gitsin' değil midir? Bunun için halkın beğenmesi gerekiyor. Şimdi ben halkın beğendiği ve rekor kıran bir iş yapıyorum. Türkiye'de en fazla izlenip, çoğunluğun beğenisini kazanan film oluyor, sonra; "Haaa çok kötü, çok kötü"... Yok ya? Neden mutsuzluğa düşeyim ki? Entelektüel doluluğu olan filmler mi yapayım şimdi...

* İnsanların söylediklerini hiçbir zaman takmıyor muydunuz?
Ben öğrenciyken de böyleydim. Hiçbir zaman kendimi birilerine ispat etme güdüm yoktur. Daha birinci sınıftayken "Bundan oyuncu da olmaz, adam da olmaz" diyorlardı benim için. Mevcut tiyatro anlayışını benimseyen hocalarım böyle demişti. Aynı hocalar ben mezun olurken "Bir star doğuyor" diye mezun ettiler beni. Sonra iş yaşamımda da bununla karşılaştım. İlk televizyon programımı yaparken köşe yazarları "Bu ne yeteneksiz adam" dediler. Üç ay sonra "Çok komik, çok yetenekli adam çıktı" dediler. Dolayısıyla 'Recep İvedik' filminin değersizliğiyle ilgili yapılan tüm bu 'avam' yorumların tuzak olduğunu düşünüyorum.

BEN TUZAĞA DÜŞMEM!
* Peter Sellers ölümünden önce çektiği son filmlerden biri olan 'Being There'de kariyerinin aksine dramatik, biraz sanatsal bir role bürünmüştü. Siz böyle bir şeyi asla yapmazsınız yani, öyle mi?
Bu güzel konu. İşte bu birazcık bana tuzak gibi geliyor. İnsanların seni itmeye çalıştığı bir tuzak. Şundan dolayı; konuşmalarıyla, tavırlarıyla, söylemleriyle senin yaptığın işi değersizleştiriyor. Kendi işinin değerini sorgulamaz veya sorgulatmazken senin yaptığın işin değersizliği ile ilgili herkes bir yorum yapıyor. Dolayısıyla sende "Ben değerli işler yapmalıyım" diye bir hınç oluşturmaya çalışıyorlar. "Evet çok gişe yaptım ama bu değersiz geldi insanlara, şimdi ne yapacağım?" Hayır, ben tuzağa düşmem. Çünkü değerli ve değersizi kimse tartışamaz. Kime göre değerli, kime göre değersiz? Ama belirli bir grubun fikrini kendine mihenk taşı gibi alıp onunla hareket edersen, o zaman kendini başka işler arayan bir adam olarak buluyorsun. Bu da kendini senden uzaklaştırıyor.
Haberin fotoğrafları