kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Avukat Erdal Doğan

'Katiller kendilerini kahraman sanıyor'

Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ
Dink ailesi avukatı Erdal Doğan: Sanıklar verilen vaatlerin gerçekleşmemesini kabullenemiyor. Kendini kahraman sanıyor. Bu yüzden dünkü gibi duruşmada şov yapıyor..
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk kez basına açık yapılan 6'ncı duruşması, sanıkların adeta şovuna dönüştü. Ogün Samast ve Yasin Hayal arasında yaşanan söz düellosu, verilen alaylı cevaplar tepki çekerken, Dink ailesinin avukatlarından Erdal Doğan, sanık Yasin Hayal'in Büyük Birlik Partisi ve Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na yönelik propaganda içeren sözlerinin iki şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

'BİZE SAHİP ÇIKIN'
Doğan, ilk olarak Yasin Hayal'in bağlı olduğu siyasi kuruma, partizanlarına, liderine bir şekilde mesaj göndererek propaganda yaptığını belirtti. İkinci olarak da, liderine "kendilerine sahip çıkmaları" gerektiğinin anlatılmak istenmiş olabileceğini belirten avukat Doğan, şöyle devam etti: "Sanıkların çoğu BBP ve Alperen Ocakları üyesi, yöneticisi veya sempatizanıdır. Dünkü manzara davanın ilk oturumundan bu yana devam ediyor. Sanıklar sanki dünyayı sarsan bir cinayet işlememişler de, milli bir görevi yerine getirmiş gibi davranıyorlar. Bir kısmı bu nedenle kendilerini kahraman olarak görüyor."

O KARE ANLATIYOR
Ogün Samast'ın yakalandığında polis ve jandarmayla hatıra fotoğrafları çektirmesiyle bunu açıkça ortaya koyduğunu ifade eden avukat Erdal Doğan, "Sanıkların gözünden, terör örgütü ve lideri olarak yargılanmak hâlâ anlaşılır bir durum değildir. Keskin siyasi yapılardan ve bazı resmi kurumlardan kendilerine vaktiyle vaat edilen güvencelerin yerine getirilmemiş olmasını kabullenemiyorlar" yorumunu yaptı.
Haberin fotoğrafları