kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu-1

NATO ihtiyat subayları Taksim'de buluştu
61. NATO
İhtiyat Subaylar Konfederasyonu Olağan Yazlık Toplantısı İstanbul'da başladı. Taksim Atatürk Anıtı'ndaki tören ve ardından Gezi Parkı'ndaki programla devam eden etkinlikler 13 Temmuz'a kadar devam edecek. İlk defa Türkiye'de düzenlenen toplantıya NATO üyesi ülkelerden bine yakın subay katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı emekli tümgeneral Rıza Küçükoğlu yaptı. NATO İhtiyat Subaylar Konfederasyonu Olağan Yazlık Toplantısı her yıl başka bir ülkede toplanıyor.
Mustafa KAYA / SABAH

Uyuşturucu trafiğine İstanbul yaklaşımı
ULUSLARARASI
uyuşturucu trafiğinin ele alındığı 26. Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Konferansı dün İstanbul Conrad Otel'de başladı. Türkiye, 2002 yılında Bolivya'da gerçekleştirilen 20. Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele Konferansı'na katılmasından 6 yıl sonra dev zirveye ev sahipliği yaptı. Konferansa 96 ülkeden yaklaşık 400 temsilci katıldı. Konferansta konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, uyuşturucu ile mücadele edilebilmesi için ülkeler ve uluslararası kuruluşların yakın bir işbirliği içine girerek birlikte çalışmaları gerektiğini ifade etti.
Recai KÖMÜR / SABAH

Topbaş: Sulukule tekrar gözden geçirilecek
SARAÇHANE'DEKİ
belediye binasında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNESCO raporundaki Sulukule eleştirileriyle ilgili bir soru üzerine Sulukule'de manipülasyon olduğuna dikkat çekerek, yapıların tekrar gözden geçirileceğini kaydetti. Topbaş, "Maalesef bu gibi olaylardan siyasi rant bekleyenler, gidip bir takım manipülasyonlarla oraya giderek orada bir takım havalar oluşturmaya çalışıyorlar" dedi. Topbaş, buradaki yapıları tekrar gözden geçireceklerini, hangi noktaya gelebileceklerine bakacaklarını söyledi.
Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH