kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

25 yıllık öğretmene Hrant Dink sürgünü

Güngör KARAKUŞ / SABAH
Aysel öğretmen derste, Hrant Dink cinayeti için "Kimse düşünceleri için öldürülmemeli" dedi. MHP'li iki veli "Türkleri aşağıladı, soykırım var dedi" diyerek şikâyet etti. Suçlu bulunan öğretmen de Trabzon'a tayin edildi..
Derste öğrencilerine Hrant Dink cinayeti için "Kimsenin düşüncelerinden dolayı öldürülmesi doğru değil" diyen 25 yıllık edebiyat öğretmeni Aysel Kılıç, bir velinin şikâyeti üzerine, Dink'in katillerinin memleketi Trabzon'a tayin edildi. Aysel öğretmen yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurdu. Mahkeme aleyhte karar verirse, öğretmen bu yıl Trabzon'da ders başı yapacak.

AİLELERE ANLATTILAR
İzmir Selçuk'ta İMKB Anadolu Lisesi'nin 25 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Aysel Kılıç'ın bir öğrencisi derste iddiaya göre, Hrant Dink için "İyi ki gebermiş" dedi. Bunun üzerine Aysel öğretmen, "Kimsenin düşüncelerinden dolayı öldürülmesi doğru değil" yanıtını verdi. Ancak bu sözleri Aysel öğretmenin başına dert oldu. Öğrenciler olayı velilerine anlattı. Bazı veliler de, öğretmeni okul idaresine şikâyet etti. Bu gerilim bir eğitim yılı boyunca sürdü.

VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ
Son olarak da K.Ö. adlı veli, "Aysel Kılıç'ın Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını iddia ettiği, Dink cinayeti nedeniyle Türk milletini aşağıladığı, Abdullah Öcalan'ın yaşam koşullarının kötü olduğunu söylediği, Özdemir Sabancı'yı öldüren Fehriye Erdal'ın katil olmadığını iddia ettiği, derse ideolojik yayınlar getirdiği, düşüncelerine karşı çıkan öğrencilere de düşük not verdiği" gibi iddialarla, Selçuk Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile İzmir Valiliği'ne dilekçe verdi Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği 2 müfettiş öğretmeni suçlu bulunca 25 yıllık öğretmen hakkında, "suçu ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla kamu davası açıldı. Bu arada Aysel Kılıç haziran ayında Trabzon Düzköy Nazım Kayhan Çok Programlı Lisesi'ne tayin edildi.

'KONUYU KAPATALIM'
Aysel Kılıç yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurdu. Ayrıca, Selçuk Cumhuriyet Savcılığı'na itiraz dilekçesi vererek suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti. Aysel öğretmen dilekçesinde, derste öğrencileriyle sohbet ederken O.Ö. adlı bir öğrencinin "Dink iyi ki gebermiş" demesi üzerine, "Bu şekilde konuşamazsın. Hiçbir insan düşüncesinden dolayı öldürülmeyi hak etmez. Bir suçu varsa buna yargı karar verir" dediğini, öğrencinin "Türklüğe hakaret eden kim olursa olsun öldürülmeyi hak eder" demesi üzerine de, devlet memuru olduğu için "Bu konuyu burada kap a t a l ı m " d e d i ğ i n i anlattı.