kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Ellerin temiz olmalı'

ERGENEKON davasında bilgilerin, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında tek merkezde toplanıp basına sızdırıldığı iması yapan CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Temiz Eller" hatırlatmasına "Önce düğmeye basacak olan ellerin temiz olması lazım" yanıtını verdi. Baykal, şu mesajları verdi:

* 13 aydır iddianame hazırlanamadı. 12 Eylül döneminde 950 sanıklı DİSK davasına 3 ayda, MSP davasına 7 ayda geçildi. Darbe döneminde böyle, normal dönemde ise 13 aydır insanlar neden olduğunu bilmeden tutuklu. Suçun adı konulamadığı için iddianame yazılamıyor. Böyle bir dava skandaldır.

* Gizli soruşturmanın ayrıntıları yandaş medyaya sızdırılıyor. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sayesinde ifadeler, belgeler, raporlar bilgisayar ortamında merkezi olarak kontrol edilebilmektedir. Başbakan'a, Adalet Bakanı'na soruyorum. Gizli soruşturma bilgilerinin bu sistemle izlenmesi mümkün mü? Böyle ise bu adalet sisteminde muhteşem bir gediğin açılmasıdır.

* Ortada yığınla sanık, tez, kitap var. Subay var, ama emekli. Tank yok, top yok, silah yok, cephane yok. Proje var. CD'ler var. Dava ciddi şekilde yıpranmıştır.

TSK'YA RAĞMEN

*
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı 'günlük bana ait değil' diyor. Eski Genelkurmay Başkanı 'görevim sırasında hiç böyle bir şey olmadı' diyor. Emekli komutanlar, TSK'ya rağmen mi darbe yapacaklardı? Bu mantık çökmüştür. İddianame de çözemediği için erteleniyor.

* Hepimiz Türk adaletindeki gerçek savcıların, gerçek hakimlerin, dürüst, saygıdeğer hukuk sisteminin ayağa kalkmasını bekliyoruz. nTemiz eller için düğmeye basanların önce kendi elleri temiz olacak. İtalya'daki temiz eller ile bizdeki operasyon arasında ne paralellik var? Dokunulmazlık konusunu aşmadan söz söyleme hakkın yok, susacaksın. ANKARA