kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
H. Özdemir

'Altın vuruş tanımı çekici, değiştirelim'

Hülya KARABAĞLI ANKARA
Eroinden ölenler için kullanılan 'altın vuruş' tanımının çekici olduğuna dikkat çeken Meclis Uyuşturucu Komisyonu üyesi milletvekilleri, bu ifadenin 'ölüm vuruşu'yla değiştirilmesini istedi..
Meclis Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu üyesi MHP Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, komisyon toplantısında 'altın vuruş'u gündeme getirdi ve "Böyle sanki en babayiğitçe bir şey yapıyormuş gibi bu ismi biz uyuşturucu literatüründen çıkarmamızda yarar yok mu? Yani 'o kadar zevk alacağım ki ben, altın vuruş yapacağım' diyorlar. 'Altın ya ne kadar güzel!', Öyle bir vuruş ki bu, yani böyle altın golmüş gibi, iyi bir netice alıyormuşum gibi... Halbuki, aldığı netice ölüm. Bunun acaba ismini, 'altın vuruş' tabirini biz bu literatürden çıkarıp, yerine nasıl bir kelime koyabiliriz?" dedi. AK Parti Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Özdemir'e destek verdi ve "Katılıyorum cezbedici bir ifade bu... Ölüm vuruşu olabilir mesela" önerisinde bulundu. Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Kültegin Öğel, "Altın vuruşların yüzde 90'ı altın vuruş değildir. Kullanıcıların çoğu altın vuruş yapmak istemez. Onlar hata ölümleridir" diye konuştu.

DERİK'E OPERA İSTEDİ
Toplantıda konuşan Mardin Derik Uyuşturucu ve Bağımlılık Yapan Maddelerle Mücadele Derneği Başkanı Eyyüp Güven, 19 bin nüfuslu ilçelerinde uyuşturucuyla mücadele için kültürel yapılanmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Güven, şunları söyledi: "Derik'e bir opera getirelim dedik. Bazıları 'Operanın Derik'te işi ne?' dedi." Derik'te bir kültür merkezi kurulması durumunda bağımlıları kurtarabileceğini anlatan Güven, kırsalda gençlerin kültürel ve sosyal alandaki boşluk nedeniyle uyuşturucuya yöneldiklerini vurgulayarak, tedavi imkânlarının da şehirlere göre kısıtlı olduğunu söyledi.