kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Temiz eller tartışması

ANKARA
Ergenekon'u İtalya'daki 'Temiz Eller'e benzeten Erdoğan "İtalya'dakine hayran kalanlar buna niye kızıyor" diye sorarken, Baykal "Önce düğmeye basacak eller temiz olsun" dedi..
'Çete avukatı değiliz'
Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti grup konuşmasında Ergenekon soruşturmasını İtalya'daki "Temiz Eller" operasyonuna benzeterek "İtalya'dakine hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyor" diye sordu. CHP lideri Deniz Baykal'ın "Başbakan bu soruşturmanın savcısıysa ben de avukatıyım" sözlerine de "Biz mafyanın, çetenin veya çetelerin avukatı değiliz" yanıtı veren Erdoğan, şunları söyledi:

* Siyaset toplumsal meşruiyet alanı dışında bir zeminde yürüyemez. Milletin onayından geçmemiş bir milli menfaat tarifi yapılamaz.

* Son zamanlarda özellikle siyasi partilerin varlığını anayasaya rağmen bir kenara itme gayreti içinde olanlar var.

* Soğuk savaş yıllarından kalma yanlış alışkanlıklardan, gayrimeşru arayışlardan, hukuk dışı yapılanmalardan Türkiye kurtulmak durumundadır. Ortada böyle iddialar, olgular, olaylar varsa bu konuda esas görev yargıya düşmektedir. Hükümetin görevi yargıya adli kolluk hizmeti vermektir, biz bunu yapıyoruz. Eskiden beri eksikliğinden şikâyet edilen siyasi irade bizim hükümetimizde mevcuttur.

MUHALEFETE MESAJ

*
'Şu araştırılmasın, bu soruşturulmasın' demek, bir şeylerin örtbas edilmesini istemek yerine, eksik araştırmayı, yetersiz, soruşturmayı, yanlış uygulamayı eleştiren bir muhalefet anlayışına Türkiye'nin ihtiyacı var.

* Biz mafyanın, çetenin veya çetelerin avukatı değiliz. Ama yargının, savcının yürütmeye verdiği görevi de yerine getiririz.

* Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınlara emin ellerle ilerlemesini istiyoruz. İtalya'da 'Temiz Eller' operasyonu yapıldığı zaman 'bizde bu ne zaman yapılacak' diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar, burası önemli. n'Acaba Başbakanın bildiği bir şey mi var...' Başbakanın bildiği bir şeyler olması lazım zaten, çünkü hesap ondan soruluyor.