kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir ay tünel kazıp bankayı soydular

Enis YILDIRIM ANKARA
Bankaya tünel kazarak giren soyguncular, 15 kiralık kasadan 11'inin içini boşalttı. 50 metre uzunluğundaki tünel iki günde bulundu..
Ankara Ceyhun Atuf Kansu Caddesi'ndeki Ziraat Bankası Balgat Şubesi'nde yaşanan soygun, orijinal adı The Bank Job olan "Banka İşi" filmini hatırlattı. Pazar günü bankanın alarm vermesi üzerine, kısa sürede bankaya ulaşan polis, gizli kasaların bulunduğu bölüme tünel kazılarak girildiğini saptadı. Soyguncuların 11 kiralık kasanın içini boşalttığı tespit edildi.

TÜNELDE ÇÖKME
Bankada tünelin diğer ucunu belirlemek için gaz bombası kullanıldı. Bu yöntem sonuç vermeyince, iş makineleriyle banka duvarının yanında çukur açıldı. 5 metre mesafedeki ilk çukurdan sonuç alınamayınca, ASKİ ekiplerinin yardımıyla üç ayrı çukur açıldı. Polis, hırsızların bankaya yaklaşık 75 metre mesafede bulunan kanalizasyon çukuru içinden girdiğini ve bankaya 25 metre yaklaştıktan sonra tünel kazmaya başlandığını saptadı. İki günde bulunduğu öğrenilen tünelde polis, çökme olduğunu tespit etti. Görgü tanığı bulamayan hırsızlık masası ekipleri, tünelde en az 4 hırsızın çalıştığı ve bu çalışmanın en az bir ay sürdüğünü belirledi. Polis ayrıca, tünelde eldiven, halat, tekerlekli küçük bir araba ele geçirdi. Kazılan toprağın poşetlere doldurulup çevreye boşaltıldığı tespit edildi. Kasalarda para ve ziynet eşyası dışında herhangi bir gizli belgenin bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.
Haberin fotoğrafları