kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Tekin Baykal daha önce de çete lideri olduğu için tutuklanmıştı.

Çete liderinin çiftliğine helikopterli operasyon

SABAH
Silahlı çete kurmakla suçlanan Ahmet Tekin Baykal ile aralarında emekli albay, emekli emniyet müdür yardımcısı, polis memurları ve iki avukatın bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı. Baskında Sikorsky helikopteri kullanıldı ..
İzmir ve Aydın başta olmak üzere olmak Ege Bölgesi'nde karıştığı bir çok suçtan dolayı 1997 yılında çete lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Ahmet Tekin Baykal'ın, cezaevinden çıktıktan sonra da yeniden suç örgütü kurduğu saptandı. Çetenin adam yaraladığı, işyeri kurşunlattığı, zorla çek senet tahsilatı yaptığı, adam kaçırarak haraç aldığı yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, önceki gün sabah 06.00 sıralarında İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da 500 polisin katıldığı eşzamanlı operasyon başlatıldı.

UYURKEN YAKALANDI
İzmir polisi tarafından oluşturulan ekiplerden biri, Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğine, bir gün önce Ankara'dan getirtilen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky helikopterle indi. Kuşadası polisinin de karadan desteğiyle çiftlikte bulunan birçok kişi gözaltına alınırken, başka bir ekip de Baykal'ın bulunduğu Çeşme'deki Sheraton Oteli'ne giderek, çete lideri olmakla suçlanan zanlıyı yatağında uyurken yakaladı. Ahmet Tekin Baykal'ın bir süre önce Kuşadası Belediyesi'ni basıp, Başkan Fuat Akdoğan'ı tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve ardından tahliye edildiği bildirildi.

135 EV VE İŞYERİ BASILDI
"Anafor" adı verilen operasyonda 30'u İzmir'de olmak üzere 58 kişi gözaltına alındı. İzmir dışında gözaltına alınan 28 kişinin sorguları için İzmir'e getirileceği belirtildi. Gözaltına alınan zanlıların arasında çete lideri olmakla suçlanan Ahmet Tekin Baykal'ın yanı sıra, emekli albay Y.Y., emekli emniyet müdür yardımcı H.E., değişik rütbelerde 3 emniyet görevlisi ve 2 avukatın da bulunduğu öğrenildi. Operasyonda, 100 ev, 35 işyeri ve 31 otomobilde yapılan aramalarda, 16'sı ruhsatsız 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, 1 el bombası ile birlikte çok sayıda mermi, çelik yelek ve telsiz ele geçirildi.
Haberin fotoğrafları