kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orman yangını dehşeti: 2 ölü

Esma OKUR
Mersin Gülnar'da çıkan orman yangını köylere sıçradı. Tarlada çalışırken alevlerin arasında kalan 2 kişi yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı..
Mersin'in Gülnar ilçesinde çamlık alanda çıkan yangın köylere sıçradı. Kavakoluğu ve Korucuk köyleri başta olmak üzere 6 köy yangından etkilenirken, 2 kadın yanarak öldü, 28 kişi de yaralandı. Poyrazın etkisiyle sahile doğru 300 hektarlık alana yayılan yangın nedeniyle 5 köy boşaltıldı. Gülnar'a bağlı Kavakoluğu ve Korucuk köyleri yakınındaki çamlık alanda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârla kısa sürede büyüyen yangın, Kavakoluğu, Korucuk, Delikkaya, Tepeköy ve Çavuşlar köylerine sıçradı. Yangının etkili olduğu köylerden 60 haneli Kavakoluğu'nda Hatice Kırlangıç (84) ve Hatice Bulut (16) yanarak öldü. Yaralanan 27 kişi de hastanelik oldu. Yangından etkilenen 5 köy ise boşaltıldı.

NEDEN, ANIZ OLABİLİR
Yangının söndürme çalışmalarına Mersin Antalya, Adana ve Kahramanmaraş'tan ekipler müdahale etti. Yaklaşık 60 arazöz, 10 dozer ve 600 orman işçisinin müdahale ettiği yangın için 4 helikopter de bölgeye geldi. Ancak poyrazın şiddeti nedeniyle helikopterler müdahale edemedi. Sivil Savunma ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangının denize doğru ilerlediği bildirildi. Yangın yerine yakın köyler ile mahallelerdeki evlerin boşaltıldığını anlatan Vali Hüseyin Aksoy, "Ne yazık ki biri 16 diğeri, 67 yaşında iki yurttaşımızı yangında kaybettik. Yangının, anız yakmadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz" dedi. Korucuk köyü muhtarı Mehmet Özmen, yangın nedeniyle köydeki evleri boşalttıklarını, vatandaşların endişe içerisinde olduğunu kaydetti. Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günal ise edindikleri bilgilere göre yangında 4 kişinin öldüğünü ancak kimliklerini henüz belirleyemediklerini söyledi. Yangın üzerine Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi alarma geçirildi. Elektriklerin kesik olduğu belirtilen ilçe ve köylerde içme suyu ihtiyacının ise jandarma tarafından karşılandığı kaydedildi. Bu arada yaşamını yitiren 2 kişinin CHP Mersin milletvekili İsa Gök'ün akrabaları olduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları