kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baba Richard'ın dayanamadığı için izlemediği finalin ardından Venus, "Ailem benim kazanmamı isterdi" dedi.

Williamsbank

CAHİT YAVUZ
Wimbledon Tek Bayanlar finalinde kardeşi Serena'yı 7-5 ve 6-4'lük setlerle yenen Venus, 5'inci şampiyonluğuna ulaştı. Williams kardeşler toplam 2.2 milyon $'ın da sahibi oldular..
Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon'da tek bayanlarda Williams kardeşlerin finalinde gülen Venus oldu. Abla Williams, kardeşi Serena'yı 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek üst üste ikinci, toplamda da 5. kez bu başarıya imza attı. Williams kardeşler 2000'li yıllarda da Wimbledon'ı tam 7 kere kazanırken, Venus daha önce 2002 ve 03'te finalde yenildiği kardeşini bu kez yendi. Dünkü finalle Williams kardeşlerin banka hesapları da kabardı. Galip Venus 1.5 milyon $, kaybeden Serena da 750 bin $ kazandı.

SERENA BAŞLADI AMA
İlk iki oyunda sadece 1 puan alabilen Venus maçtan kopmadı. File önündeki etkili performansı ile dengeyi bulan Venus 8. oyunda Serena'nın servisini kırıp 4-4'ü buldu ve ardından 12. oyunda tekrar servis kırarak 7-5'le seti aldı. İkinci sette heyecan ve kalite tavan yaptı. Üçüncü oyunda Serena servis kırdı. Venus hemen karşılık verdi ve kontrolu da ele geçirdi. Venus, dip çizgiden riskli ve etkili vuruşlarıyla Serena'nın guardını düşürüp, seti 6- 4 aldı ve zaferini ilan etti.