kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İlk tur güreşini kazanan isimlerden biri de Ahmet Taşçı idi. Ancak Taşçı ikinci turda kura ile turnuvadan elendi.

Kura erliğe sığar mı!

MURAT SAVAŞ
Kırkpınar'da başpehlivanlık güreşlerinde 2. turda Taşçı'nın ardından, 3. turda yine kura ile elenen Şaban Yılmaz, "Pehlivan kura ile belirlenir mi! Haksızlık bu" diye isyan etti..
Edirne'deki 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2. gününde yapılan başpehlivanlık güreşlerinin 3. turunun sonunda, bugünkü çeyrek finale 8 başpehlivan kaldı. 55 güreşçinin katılımıyla başlayan 1. turun ardından 2. turda efsanevi pehlivan Ahmet Taşçı'nın kura ile elenmesi günün ilk sürpriziydi. 3. tur başpehlivanlık güreşlerinde Osman Aynur, Yüksel Kalay, Salih Dorum, Sermest Bulut, Ekrem Yavuz, Recep Kara, Kenan Şimşek ve Fatih Atlı rakiplerini yenerek, yarın çeyrek finalde mücadele etme hakkını kazandılar. Bu arada Recep Kara ile Şaban Yılmaz, normal sürede yenişemeyince, kura çekimine gidildi.

'BÜYÜK HAKSIZLIK BU'
Kura çekiminde Kara, bir üst tura çıkarken, yenik sayılan Yılmaz da buna tepki gösterip, kule hakemlerinin bulunduğu yöne gitti ve başpehlivanın kurayla belirlenmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Yılmaz, bir süre Er Meydanı'ndaki çimlere çökerek, üzüntüsünü gösterdi.