kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Usta sanatçı Semahat Özdenses vefat etti

Yeni Haber
Türk Sanat Müziği sanatçısı Semahat Özdenses (95) vefat etti. Özdenses, göğüs kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.

Özdenses, yaklaşık 3 yıldır Ünal Huzur ve Özel Bakım Evleri'nde kalıyordu. Özdenses'in cenaze programının daha sonra belirleneceği öğrenildi.

KÜLTÜR VE SANAT HİZMET ÖDÜLÜ SAHİBİ ÖZDENSES

''Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine'' şarkısının ünlü bestecisi Semahat Özdenses, 1913 yılında Üsküdar'da doğdu. Babası Çanakkale şehitlerinden Yüzbaşı İshak Efendi ve annesi Pakize hanımdır.

Lemi Atlı, Refik Fersan, Fahire Fersan gibi usta sanatçılardan ders alan Özdenses, Üsküdar Kız Sanat Okulu'ndaki öğretimini müzik aşkından dolayı yarıda bıraktı. 1939 yılında Yüzbaşı Faruk Ergökmen ile evlendi.

Uzun yıllar Ankara Radyosu'nda ses sanatçısı olarak görev yapan Özdenses'in ilk plağı ''Beklerim Her Gün'' 1941 yılında yayınlandı. Özdenses, 1938 yılında davet edildiği Ankara Radyosu'na müzik eğitimi ve canlı yayınlarla emekli oluncaya kadar devam etti.

1940 yılında bestekarlığa başlayan Özdenses, Uşşak makamında ''Akşam oldu hüzünlendim ben yine'' ve ''Her mevsim içimden gelir geçersin'' Hüzzam makamındaki ''Dün gece mehtaba daldım'' adlı şarkılarıyla adını altın harflerle Türk musikisi bestekarları listesine yazdırdı.

Özdenses'e, Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından huzurevinde ''Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü'' takdim edilmişti.

ÖZDENSES'İN CENAZESİ YARIN KURTKÖY ŞIHLI MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLECEK

Türk Sanat Müziği sanatçısı Semahat Özdenses'in cenazesi, yarın Kurtköy Şıhlı Mezarlığı'na defnedilecek.

MESAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özdenses için Maltepe Merkez Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılınacak. Özdenses'in cenazesi daha sonra, Kurtköy Şıhlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(AA)